Dag 7 Obanos – Lorca

14 april, 16 km half bewolkt 20 graden

“De weg is er een van wagen en vertrouwen”

Zojuist sla ik mijn boekje open bij deze tekst en juist “Trust” was het woord dat ik op de eerste dag noemde. Af en toe is het nodig om eraan herinnert te worden. Vandaag is het een korte afstand omdat we niet konden overnachten in Villatuerta. Ik koos voor een kortere afstand en zo komen we in Lorca. En wel bij een aanbevolen herberg op de favorieten lijst van het Nederlands Genootschap. De planning is aangepast en zo weet ik dat alles weer klopt.

Het lijkt een etappe met weinig hoogte verschillen. Dat is niet het geval. Steeds pittige kleine stijgingen die niet op de kaart staan. Wel weer heel mooi.

Obanos ligt heel hoog en we dalen af naar Puenta la Reina. De pijlen vind je overal, zoals hier op de boom.

In Puenta la Reina horen we geklepper. We kijken naar de kerktoren en zien daar ooievaars hun jong voeren. Die jonge vogels klepperen. Nieuwsgierig proberen we ze te volgen.

De meeste pelgrims waren in Puenta la Reina en al vertrokken. We zien een bijna lege Calle Major. Lars uit Denemarken neemt net als wij nog een kopje koffie.

Op weg naar Cirauqui is het een flinke stijging. Domitilla en Frieda één met het landschap.

Daar hoog zie je Cirauqui. Een soort gele brem ruikt niet alleen lekker maar omlijst ook het pad.

We zijn rond 14.30 uur bij de herberg. Een fijne plek met een warme ontvangst. We hebben een 4 persoons kamer en één speciaal voor Chris.

3 reacties op “Dag 7 Obanos – Lorca

  1. Leuk om jullie te volgen op jullie Camino. Succes verder en speciale groeten aan de bekende gezichten Mieke, Do en Coby

  2. Wat heerlijk hé om na zo n prachtige,maar toch wel zware tocht, mooie omgeving, heerlijk zonnetje aan te komen in een herberg om lekker te douchen, te rusten, te eten en te slapen.
    Lieve Chris je bent al bijna op 1 derde van je tocht, respect voor jullie allemaal!
    Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.