Dag 23 Calzadilla – Reliegos

30 april, 19 km, zonnig 23 graden

In de herberg Via Trajana hadden we een kamer onder het zolderdak. In de morgen zien we de zon opkomen met lichtroze gloed. Het belooft weer een mooie dag te worden.

Er staat ons een dag te wachten over de Via Romana. 19 km lang over een veldweg zonder enige voorziening. En dat in de volle zon. Volgens de berichtgeving 22 graden. Het voelt veel warmer en we kunnen ons dan ook goed voorstellen dat een temperatuur van 25 of meer hier te heet is en je wel vroeg moet vertrekken. Ook toen wij vertrokken was het al warm genoeg. De vesten gaan snel uit.

Hier op de Meseta, zonder heuvels kun je misschien wel 30 km naar alle richtingen kijken. Voor mij is dat een van de dingen die de Meseta zo mooi maakt.

We lopen per ongeluk een van de weinige picknickplaatsen voorbij en besluiten dan aan de kant van de weg te zitten. Vuilniszak op de grond…..klaar is onze pelgrimsstoel.

Op de Via Romana wordt de weg ook goed aangegeven. En houten paal met de pijl en de schelp is voldoende.

Een enkel paar bomen geeft enige schaduw aan de daar grazende koeien.

Na 16 km is er een blauwe brug. Daarna komt de splitsing naar Mansilla de las Mulas of naar Reliegos. Vandaag en morgen hebben we weer een kortere afstand gekozen. We vinden 19 km genoeg en zo komen we in Reliegos uit.

De welbekende Elvis bar is vandaag gesloten. We gaan dan ook direct naar albergue Ada, waar we hartelijk worden ontvangen.

1 reactie op “Dag 23 Calzadilla – Reliegos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.