Dag 16 Cardunuela – Burgos

23 april, 15 km, regen, 9 graden

Een dag met een knipoog……

Denk jij als pelgrim nooit aan je eigen luie stoel, terwijl je met al je spullen op je rug in de regen en kou loopt? Nou…wij niet hoor. Het is even wennen, maar ook regen is een feit en wat we proberen te leren…..waar je niets aan kunt veranderen, kun je ook besluiten om je niet druk te maken.

In herberg Sante Fe maken we met andere pelgrims nog even een groepsfoto.

We waren nog maar net onderweg en de lucht werd heel donker. Even inschatten waar de regen vandaan komt en hoe we lopen. Tja, het wordt echt regen pakken aan.

Vanwege de regen lopen we langs de grote weg naar Villafria. Als je echt langs de rivier naar de stad wil lopen, moet je goed opletten! De pijl naar die richting is weggehaald. Na het oversteken van de snelweg, moet je dan linksaf. Wij zijn snel op de grote weg naar Burgos. Hier kun je de bus nemen naar het centrum. Wij gaan lopen.

De richting wordt soms aan gegeven met schelpen in de straat.

Om 12 uur zijn we in Burgos. We logeren in hostel Monjes Magnus. Direct aan het begin van het voetgangers gebied en nog ongeveer 1 km van de kathedraal. Direct ernaast is een bar voor ons etappedrankje. De mijlpaal Burgos is bereikt. Goed gedaan allemaal.

Fijn dat Frieda toch verder meestapt naar Leon. Domitilla neemt een paar dagen rust vanwege een blessure en zal in Carrion de los Condes weer bij ons aansluiten.

In Burgos nemen we nog even de tijd voor een bezoek aan de kathedraal. Prachtig! Zie onderstaande beelden.

Aan te bevelen…. restaurant Morito dicht bij de kathedraal. We eten er tapas. Elk kiezen we een gerecht en delen alles samen. We hebben het gezellig samen.

1 reactie op “Dag 16 Cardunuela – Burgos

  1. Lieve dames en lieve Chris

    Wat is het heerlijk om een mijlpaal te hebben bereikt zeker na zo n zware dag als gister en dan vandaag een regen ochtend. Kan me best heel goed voorstellen om dan te denken aan een heerlijke luie stoel 🙂
    Heel leuk weer om jullie wandeltocht mee te beleven.
    Lieve Chris denk aan je…….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.