Dag 10 Torres del Rio – Logrono

17 april, 20 km, heel koude wind 13 graden

Vandaag gaan we naar een “Alto”. Alto del Poyo en dat betekent….. klimmen en dalen. Niet heel hoog maar wel stukken met zeker 10% stijgen.

Het begint gelijk na Torres del Rio. Een goed pad over heuvels. Hier in Torres del Rio slapen ongeveer 70 pelgrims die al gedeeltelijk onderweg waren toen we na het ontbijt vertrokken. Het voelt als vrij rustig.

Soms vraag je je af, waar zijn die borden voor? Overstekende voetgangers?

D

Op het hoogste punt kunnen we terugkijken naar Sansol, het dorp voor Torres del Rio.

Na de top komt er een stevige daling. Het pad is duidelijk verbeterd. De grote rotsen zijn weg en er ligt een steil pad voor ons.

We zien “stapelkunst”. Met zorg gesorteerd en als torens gevormd.

We zijn bijna 2 uur onderweg en vinden een kraampje onderweg. Even een warm kopje thee of koffie, dat gaat er wel in.

Naar Viana lopen we een stukje langs de weg.

De verrassingen komen soms uit een onverwachte hoek…. Ik was de sleutel van de kamer vergeten in te leveren. Ik bel naar de herberg Casa Mariela in Torres del Rio en die zegt me: geef het maar aan de herberg in Logrono. Die moeten het meegeven met de vervoerder van de rugzakken, aan Miquel. Komen we deze man in Viana tegen. Zo kon ik de sleutel afgeven. Wat een mooi toeval!

De laatste km naar Logrono. Het is een vrij vlak pad met rechts en links snelweg, en zo komen we vrij snel in het centrum aan.

2 reacties op “Dag 10 Torres del Rio – Logrono

  1. Ik vroeg me af wie al die mooie foto’s maakt, ze geven een prachtig beeld van de omgeving met mooie stukjes tekst erbij, jij zeker hé Mieke. Wat een prachtige landschappen Chris, net even anders dan bijv. Planken Wambuis ook al is dat ook mooi. Het dagelijkse aankomst biertje vindt ik een leuk ritueel, iets waar je naar uit kan kijken omdat je weet dat je het weer hebt volbracht voor die dag!
    Veel plezier samen en mooie wandelkilometers Chris!
    Groetjes van Ruud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.