Dag 1 van Saint Jean Pied de Port naar Orisson

12 april 2019, 8 kilometer, 14 graden, droog met af en toe wat zon.

Eindelijk zijn we begonnen!

Maurits, Conny, Coby, Ria, José, Christien, Mieke, Miranda en ik zijn onderweg!

Gisteren na een lange treinreis aangekomen in Bayonne. Daar stond de taxi op ons te wachten om ons naar albergue Beilari te brengen in Saint Jean Pied de Port. We werden hartelijk verwelkomd door Joseph en de andere pelgrims. Na een kort voorstelrondje konden we aanschuiven voor het avondeten. Heerlijk gegeten en daarna door naar ons bed.

Vanochtend werden gewekt door prachtige engelachtige muziek. Na het ontbijt zijn we op pad gegaan voor de eerste etappe. Door de toegangspoort Saint Jean uit en op weg richting Orisson.

Op een rustig tempo beginnen we aan onze Camino. Iedereen is blij dat we zijn begonnen.

Gelukkig is het droog en laat het zonnetje zich af en toe zien. We klimmen langzaam omhoog richting Orisson. De stijging is best pittig maar het is ook fijn om onze spieren een beetje aan het werk te zetten en langzaam aan het ritme te wennen van de Camino. In Honto nemen we een langere pauze voor een kopje koffie. We bedienen onszelf en rusten eventjes uit.

Onderweg is het prachtig groen, we horen vogeltjes zingen en ook de grote roofvogels laten zich zien.

Hoewel we vandaag maar 8 kilometer hebben gewandeld hebben we er bijna 3 uur over gedaan om bij albergue Orisson aan te komen.

Voldaan gaan we na een lekkere lunch, een warme douche even lekker in het zonnetje zitten om bij te komen. Dit hebben we wel verdiend!

Zoals het er nu naar uit ziet kunnen we morgen via de route Napoleon naar Roncesvalles lopen. De sneeuw lijkt te zijn verdwenen en de weersvoorspellingen zien er goed uit.

We gaan er voor!

6 reacties op “Dag 1 van Saint Jean Pied de Port naar Orisson

  1. Ik wil jullie allemaal heel veel sucsess wensen, mijn zus Coby loopt met jullie mee, en vind het leuk haar en jullie natuurlijk op deze manier te volgen

  2. Leuk om jullie te volgen. Helemaal ook omdat ik met enkele van jullie heb mee gewandeld in Ravenstein. Maar nu dus het echte werk; toi, toi, toi !

  3. Heel veel sucses mensen mijn zus Coby wandelt met jullie mee, via deze weg wil ik zeggen ben trots op je, op jullie allemaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.