Dagwandeling Drunense duinen

19 januari, in de ochtend lichte vorst, 17 of 20 km

In welk seizoen je ook loopt ….de Drunense duinen zijn altijd mooi. We maken een ronde langs de zandverstuiving van Giersbergen naar restaurant de Roestelberg , richting Bosch en Duin en over het zand terug naar Giersbergen.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied gelegen ten zuidwesten van Den Bosch en ten noordoosten van Kaatsheuvel. Het is ruim 3500 hectare groot en is sinds 2002 een nationaal park Het park is enerzijds grotendeels een afwisseling van droge zand verstuivingen en naaldbos.

Wat boffen we! Stralend helder weer. Bij Giersbergen was het heel druk met trimclubs en fietsers. Waar wij liepen was het heel rustig. De modder paden waren bevroren en laagje rijp op het zand.

Verrassing….deze piepkleine gele zwammetjes. Koraalzwam???

Speciaal van harte welkom voor degenen die het eerst meelopen Rianne, Marion, Ineke, en Paula. Fijn jullie te ontmoeten.

Vlak voor de Roestelberg waren we ineens de groep kwijt die voorop liep……een pijltje van het wandelroute netwerk gemist. Het gebied is zo uitgestrekt dat je gemakkelijk kunt verdwalen. Chris en Gert-Jan hebben deze nieuwe wegen ontdekt en zo kwamen ze 1/2 uur later bij de Roestelberg aan. Nu hebben we restaurant Bosch en Duin overgeslagen en even een pauze uit de wind in de zon. Zo heerlijk!

Niet ver van Giersbergen heb je in tegenlicht, een mooi beeld van de uitgestrektheid.

Om 15.30 uur waren we terug en enkelen gingen nog even wat drinken. Een super dag!!

3 reacties op “Dagwandeling Drunense duinen

  1. het was een heerlijke zonnige dag met een fijn gezelschap. Ik heb genoten. Dank je wel Mieke voor je begeleiding. Tot een volgende keer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.