Dag 4 Postel – Balen

9 januari, 22,6 km, zonnig 7 graden

Deze ochtend was het weer totaal anders….zonnig. We boffen en zien de abdij van Postel als we naar de eetzaal gaan.

Wat een luxe 1 persoonskamers in de abdij. Doorgaans ook vaak in gebruik voor bezinningsdagen voor studenten. Gelukkig waren er gisteren kamers voor ons vrij. We waren naar de Vesper viering gegaan. De paters zongen op hun eigen wijze de hele mis. Nog ongeveer 10 paters, de meesten zo te zien erg op leeftijd. Onze gasten pater Bennie was de jongste wel. Voor de abdij vinden we de eerste pijl. Een sticker die ons de weg wijst.

Een klein stukje door het bos vandaag.

Dan komen we bij het kanaal aan. Eerst het Kanaal Dessel-Schoten, daarna het Kanaal Dessel Kwaad Mechelen. Na 15 km eindigt het in het Albertkanaal.

Een dag langs het water, met vele gezichten. Winterbomen ernaast, zilveren kleur op het water door tegenlicht. Een prachtig schouwspel.

We lopen dan links, dan rechts van het kanaal. Na 10 km is er een restaurant, de Witte Haas en….open vandaag vanaf 11.30. Daar gaan we heen. Het ligt aan de linkerkant van het kanaal bij Dessel. We lopen rechts en dat betekent dat we het water over moeten. Er is een trap van wel 30 treden, zonder leuning, met mos begroeid. Ellen ging even kijken of ze er zo op kon. Met handen en voeten en bovenaan onder een hek door. Veel te gevaarlijk. Ik durfde niet meer te kijken..Wij lopen een stukje om om op de brug te komen.

Hehe…. gelukkig die is boven. Wij lopen om en Ellen belooft dat ze dat nooit meer zal doen?

De picknick buiten in de zon…..dat is toch genieten?

We worden heel hartelijk ontvangen bij Francien en Bertus Boels. Voor deze keer kunnen we er met 4 slapen. Tiny en An worden naar een ander adres gebracht in Hoolst. Wat een service. Zo is het mogelijk om ook op deze etappe met 6 personen op pad te gaan. Een biertje en wijntje bij Francien. Daarna gaan we naar de dichtbij gelegen tennisclub, waar we ook kunnen eten. Frietje met stoofvlees en salade….wat willen we nog meer?

2 reacties op “Dag 4 Postel – Balen

  1. Heel goed bezig dames, maar vooral Ellen het lijkt allemaal vanzelf te gaan maar ik weet beter, temeer omdat jullie elke dag toch maar weer een etappe af te leggen hebben. Diepe bewondering voor jullie en Ellen geen waaghalzerij meer want dat kan je soms duur moeten bekopen. Heel veel plezier en succes jullie.

    Groeten Bert

  2. Dames leuk om iedere dag jullie verslagen te lezen. Ellen jij mag geen gekke dingen meer doen . Op naar de volgende dag.
    Groetjes Lia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.