Dag 2 Morgenrood – Vessem

7 januari, 28(!) Km, droog 7 graden

“Je hoofd weet niet waar je voet, je hart zal brengen”

Wat bijzonder is het om in de pelgrims herberg Kafarnaun de pelgrims zegen te ontvangen. PelgriMEREN, werd genoemd. Wat wij doen, een korte pelgrimsroute naar Scherpenheuvel is bv pelgriMEREN. Het is meer en anders dan wat je zou verwachten. Een warm bad! Daar zorgden de vrijwilligers van Kafarnaun voor. Adri, Ria, Ge, en als verrassing pater Fons.

We hebben ze al mogen ontvangen vandaag…. caminokadootjes….de vrijwilligers van ons overnachtingsadres Morgenrood. Zomaar voor ons boodschappen gedaan voor het ontbijt en de lunch.

We worden door de vrijwilliger naar de poort aan de achterzijde gebracht. Zo kunnen we makkelijk weer op de route door de Kampina komen. Hier is een mevrouw met hond en de hond wijst ons de weg. Zo speciaal!

Ook het weer zat erg mee. Niet de voorspelde regen, maar droog weer. Mist in de ochtend, windstil. Verstilling noemt Ellen het.

We genieten en zien ook mooie details. Zoals deze paddestoel op een boomstam met prachtige patronen

Na de Kampina is het de beurt voor km langs de Kleine Beerze

Kunnen we hier wel door? Een tractor verspert het pad en we moeten er overheen klimmen. Dat valt niet mee met mijn nieuwe knie, die niet zover kan buigen. We hebben er veel lol om. Gelukkig passen we er allemaal net tussen.

Vandaag op maandag is in Spoordijk alles gesloten. Geen restaurant open voor koffie. Aan de viermannekesbrug is gelukkig een overdekte plaats waar we even zitten.

Op naar de Heilige Eik. Een kapel midden in het bos. De legende gaat dat een boer Maria in hout had gemaakt en dat het Mariabeeldje tegen de stroom in ging. Een wonder. Daarom werd besloten hier een bedevaartsoord te maken. Van heinde en ver komen er jaarlijks vele duizenden pelgrims.

In Middelbeers was gelukkig wel wat open. We hadden er al heel wat km opzitten. Waar ik uitgegaan was van 21 km in totaal, kwam het uit op 28. We volgen de pelgrimsroute en die gaat langs de mooiste plekjes. Kennelijk is het niet de kortste route. Na Middelbeers gaan we langs de Landschotse Heide. Het natuurschoon houdt niet op. Wel kiezen we ervoor niet de extra lus te doen bij deze Heide.

De laatste km lopen we het kortste stuk. Totaal geeft de GPS 28 km aan. Zo voelt het wel! Moe maar zeer voldaan komen we in het donker om 17.15 aan.

De pelgrims zegen maakte onze dag weer goed. Met voor ieder een kaars en een speciaal lint van de pelgrims herberg gaan we morgen op pad.

1 reactie op “Dag 2 Morgenrood – Vessem

  1. Oh Mieke wat enorm bijzonder dat je Fons, Adri, Ria en Ge hebt mogen ontmoeten in Vessem. Vier mensen die een warm plekje in mijn hart hebben. Ik kan mij voorstellen dat jullie verblijf Juist ook door hen heel speciaal waa.
    Veel plezier nog.
    Irene

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.