Dag 3 Zuid Limburg

12 december, 16,3 km, 1 graad mistig

Je zou zeggen, dat is toch koud, 1 graad en mist? We ervaren geen kou, diverse laagjes aan, handschoenen en genieten maar. Mist geeft beperkt maar mooi maar diffuus licht. Een klein beetje vorst dat het gras wit kleurt maakt het winterbeeld voor vandaag compleet.

Zo vertrokken we deze ochtend om 10 uur vanuit Vijlen naar het zuiden. Het Vijlener bos in.

Met grote hoogte verschillen komen we bij de Epenerbaan uit, om met een omweg weer een stuk terug naar het noorden te gaan.

De enige berghut van Nederland is namelijk restaurant Het Hijgend Hert en men zegt….”daar moet je geweest zijn”. Ze hebben daar heerlijke vlaaien. We komen hier na 1,5 uur aan en hebben daar best zin in.

Na 1 uur lopen zien we een open plek in het bos en….de zon komt voorzichtig door de mist. We nemen even een kleine korte stop en genieten van het moment.

Bij dit kruis vond ik dit briefje. ” We wensen jullie lieve liefde, gezondheid, gezonde kinderen en een gelukkige toekomst”. Zomaar door een onbekende geschreven en voor elke voorbijganger. Bij deze wens ik dit ook alle lezers toe.

De schoonheid zit echt in hele kleine dingen. Wat denk je van deze druppel, net voor hij zo zwaar wordt en valt?

Op naar het 3 landen punt in het uiterst zuiden van Limburg. Tevens het hoogste punt van Nederland, 325 meter hoog.

Tot onze verrassing zien we nog vele paddestoelen. Deze zijn een paar millimeter groot en groeien als schubben tegen de afgezaagde boomstammen.

Aan de noord kant van de Vaalserberg lopen we met uitzicht over Vaals terug naar Holset. Vandaag het eindpunt van de wandeling.

We nemen een kijkje in de kerk van Holset, met ook hier een mooie kerststal.

Net voor donker zijn we terug in de herberg Oud Holset.

Dit beeldje staat voor de deur. Van alle kanten erg mooi!

1 reactie op “Dag 3 Zuid Limburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.