Dag 35 Ribadiso – O Pedrouzo

5 november, 23,5 km, heel veel regen 10 graden

We hebben het zo vaak gezegd ….wat boffen we met dit fantastische weer tot nu toe. In totaal 2 dagen een beetje regen. Dus zowat de hele maand oktober droog weer met heel veel zon. Vandaag een ander verhaal en wel veel regen. Ook dat hoort erbij. Vanochtend hoorde ik van Joan: “Of je loopt in de regen en het voelt als een zegen, of je voelt…ik word nat” Het is maar net hoe je er tegen aan kijkt. Ik geniet ook van de regen.

Dit is de route van vandaag.

In de bar Casa Calzada waren we met veel pelgrims bij elkaar. Sommigen door en door nat, vooral lekkende schoenen. Ook Annet heeft er veel last van. We zagen pelgrims plastic zakken om hun sokken doen en een soort Gamaschen maken van plastic zakken. Ik ben erg blij met mijn paraplu die ik samen met mijn regenpak draag.

De etappe van vandaag is licht glooiend over vooral bospaden. We volgen de N547 maar die is ver genoeg van ons pad af. Het voelt alsof we in een groot bos lopen.

De paddestoelen schieten met dit natte weer de grond uit. Heel mooi om deze details van zo dichtbij te kunnen zien. Als je loopt heb je daar ook tijd voor.

Ook passeren we de bar Tio die volledig met bierflesjes is omheind. Overal staat Buen camino op in vele talen.

De geur van de eucalyptus bomen komt ons tegemoet. Hier zie je goed hoe groot die bomen zijn. Recht en statig, de basten afgepeld.

Op ons pad een enorme spin. Een draad horizontaal en verticaal. Zo probeerde de spin zijn web af te maken.

Ongeveer 4 km voor O Pedrouzo was het net droog en we zitten heel even bij een picknicktafel. De zon komt door en het is snel een beetje aangenaam. We zijn vandaag om 14.30 bij Albergue Cruceiro, een grote herberg, met een paar kleine kamers. We hebben er ook een, en zo slapen we weer met 4-en. We boffen. Deze keer eten we op Nederlandse tijd bij de Pizzeria. Zeker aan te bevelen!

4 reacties op “Dag 35 Ribadiso – O Pedrouzo

  1. Vanmorgen vroeg wakker. Ik heb al jullie verslagen zitten lezen. Wat een kanjers zijn jullie, wat een geweldige tocht. Voor jullie allemaal hartelijke groeten. Speciaal voor Johanna, echt top, geweldig zoals jij loopt. Ik hoop je nog eens een weekend van Mieke of gewoon een andere keer te zien. Ben benieuwd naar je ervaringen. Een hartelijke groet en nog vele prachtige wandel dagen toegewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.