Dag 28 Ponferada – Villafranca del Bierzo

29 oktober, zwaar bewolkt, 3-9 graden

In de herberg Guiana in Ponferada kunnen we voor vertrek uitgebreid ontbijten. Een zeer mooie, goed verzorgde herberg, waar je met 5 personen een ruime kamer kunt delen en een pelgrimsprijsje betaald. Een aanbeveling!

Het is zo een fijne temperatuur om te lopen, zodat we hebben gekozen voor 25 km naar Villafranca. Goed te doen voor deze goede lopers. Ponferada is een grote stad. Het duurt wel een km of 5 voor je de stad uit bent. We hebben er niet zoveel erg in, omdat je door een park wordt geleid en dan omhoog klimt om bij een grote weg over te steken. Het geeft meteen een heel mooi uitzicht.

Dan gaan we door een tunnel….de weg naar Santiago staat erbij.

Niet verder daarna is het kerkje Santa Maria de Compostela te zien. Door de tralies heen zie je dit mooie schilderwerk.

Na 2 uur lopen hebben we pauze in Fuentes Nuevas. Wat leuk, hier ontmoeten we onze maatjes Naomie en Joasli weer. Waar we stoppen zijn zij ook meestal. Ontmoeten..

De bar heet La Ernita en heeft naast deze stempel ook suikerzakjes laten maken. De pijl, de pelgrimsstaf, een tekening van Cruz de Ferro, een slak… Erg mooi uitgebeeld.

Het is vandaag toch een dag van ontmoeten. Tot onze grote verrassing is daar Jarek uit Polen, die we al in geen weken hadden gezien. We vinden dat hij er, net als wij, zo relaxed uitzien. Zo te zien heeft hij ook flink wat kilo’s verloren. Camino doet ook hem goed!

Na Camponaraya gaan we een veldweg in naar Cacabelos. Het is prachtig en de schoonheid raakt ons. “sterk spul hè, die Fishermen”….

In Cacabelos stoppen we even bij een kerkje dat als museum is ingericht.

In Cacabelos gaan we Rio Via over.

Na Pieros gaan we over veldwegen naar Villafranca en passeren het bijna verlaten dorpje Valtuille. Er zijn zoveel huizen vervallen en sommigen zijn nog te koop. Dit huis achterop de foto is nog bewoond. De was hing er buiten. Veel huizen hebben zo een overkapping met trap.

Ook op dit pad kijken we de ogen uit. De bladeren van de druivenstruiken kleuren geel of zoals hier rood. De zon tovert de hellingen in goudkleur. Deze momenten zijn ook Camino kadootje. Kippenvel, ken je dat?

Pfff, nog even een pitstop niet ver van Villafranca.

Deze mooie dag zit er ook weer op. We hebben geluk. Wel regen en regenbogen gezien, geen druppel regen. Met de zon regelmatig als onze metgezel.?? Op Plaza Major hebben we alvast ons etappedrankje voor we naar Albergue El Piedra aan het eind van Villafranca gaan.

3 reacties op “Dag 28 Ponferada – Villafranca del Bierzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.