Dag 19 Carrion – Terradillos de los Templarios

20 oktober, 29 km, half bewolkt, 20 graden

De grote uitdaging van vandaag was 18 km rechtdoor, zonder enige voorziening. En dat in de ochtend, toen het nog te koud was om buiten een goede pauze te hebben. Deze kanjers lopen me er dan uit. Op tempo lopen ze zo ruim 5,5 km per uur. Heel knap!

Nog in Carrion laten ze al zien dat het “km monsters” zijn.?

Dan volgt het pad naar Calzada waar geen eind aan lijkt te komen.

De mobiele bar op 10 km afstand van Carrion is gesloten. Toch hebben we behoefte aan pauze en bij een picknick plaats ontmoeten we alle mede pelgrims. We delen wat we hebben en zitten heel even, omdat het nog erg koud is.

Ook Robert uit Duitsland komt voorbij. Hij was al in Orrison bij de kennismaking en we hadden hem al zeker een dag of 10 niet gezien. Ik vind dat hij is veranderd. Een ontspannen houding en hij zegt ook: ” ik heb er inmiddels vertrouwen in, dat het me gaat lukken” . Ook dit zijn Camino kadootjes om iemand in enkele weken zo ontspannen te zien.

Zo ziet die weg er km lang uit. Het is heel zonnig en ook nu genieten we van de omgeving.

Al 3 km voor Calzada zie je alleen een torentje. Je ziet niet of er een dorpje bij ligt. Zou daar dan eindelijk de bar zijn…..?

JA, tijd voor een goede pauze.

Alle schaapjes zijn er al. Ik kom er achter aan.

De pelgrim op de muur geeft het gevoel, dat ik heb als we hier zijn….hehe….

Ook vandaag vallen ons weer kleine details op. Zoals deze bloeiende struiken. Ik ken ze niet. De bladeren zijn zeer stevig net haartjes op de achterkant.

Of deze pijl, die door mede pelgrims is gelegd. Zeker 3 meter lang, met honderden stenen.

Of deze… zorgvuldig gemaakt, met een prentje van Maria in het midden. Het is alsof je de intentie van de pelgrims voelt.

Pfff na 26 km zijn we toe aan pauze. Het is heeeeerlijk in de zon en uit de wind. (Het is een heel zwaar leven…echt waar)

En ik? Ik ben erg moe en vind dat ik een hele zak chips heb verdiend. Even de benen hoog leggen, dat scheelt!

Na nog bijna 3 km zijn we er. Albergue Jacques de Molay in Terradillos de los Templarios. Deze uitdaging zit erop.

1 reactie op “Dag 19 Carrion – Terradillos de los Templarios

  1. Mieke wat hebben jullie een prachtige camino reis fijne verhalen en super leuke foto’s jullie zijn op de helft? van deze geweldige lange reis?Ik zit nog helemaal in de flow van mijn eigen pelgrimsreis echt genieten.Mieke en medereizigers nog heel veel mooie camino km .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.