Naar Muxia dag 4 O Logoso – Quintans

12 augustus, 18 km 22 graden motregen en mist

Dat is een heel andere dag als het regent! Morgenrood…..regen in de sloot….De windmolens dichtbij de herberg steken mooi af.

Even later de schoorsteen, die tegen het licht wel een beeld leek. Leuk hè? Je kiest een andere positie en er “ontstaat ” wat anders. Ook de dreigende lucht is zo een kadootje. Het zijn de kleine dingen die een dag mooi maken.

Door de mist was het zicht beperkt en dan is het tijd voor details…..

De bagage van Riet en Joke wordt door Correos vervoerd. Eerst zouden ze vandaag niet naar Quintans gaan omdat het niet op de Camino zou liggen. De mevrouw van de herberg belt met het pension Plaza voor mij om te vragen of het langs de route ligt. Dat is gelukkig zo. Dan belt ze voor mij naar Correos en ja hoor, Correos verandert het plan. Word ik deze ochtend geappt, zeggen ze me dat de bagage door een andere vervoerder is meegenomen. Na heel wat gedoe over en weer, blijkt de bagage toch nog in O Logoso te staan en Correos gaat het toch in orde maken. Gelukkig dat is goed gekomen.

Vandaag komt de splitsing; of naar Muxia, of naar Finistere. Bifurcacion staat er. We waren in O Logoso en vlak na Hospital is de paal met de splitsing.

Wij kiezen deze keer voor Muxia.

Dat is in noordwestelijke richting.

De weg naar Muxia loopt veelal over bospaden met ook nieuwe eucalyptus aanplant.

Het jonge blad van de eucalyptus bomen is licht groen. De druppels van de regen blijven er op liggen. Als je deze bladeren kneust, ruik je de geur heel sterk.

In Dumbria begint het harder te regenen en trekken we de regenkleding aan. Riet, Joke en Gerdy hebben een heel klein pakje van plastic. Voor deze kleine bui volstaat dat prima. Als het gaat hozen, zijn de schoenen niet beschermd. Het is een goede keuze als je kiest voor zo weinig mogelijk gewicht.

Even een pauze vlak bij een Horreo.

We waren al op tijd bij pension Plaza. Daar aangekomen viel de regen er met bakken uit. Toch nog geluk aan het einde van de dag.

1 reactie op “Naar Muxia dag 4 O Logoso – Quintans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.