Camino Ingles dag 3 Pontedeume -Betanzon

3 augustus, 24 km, heel heet 32 graden

We zijn deze ochtend om 7 uur vertrokken en hoopten zo niet in de hitte te hoeven lopen. Het is een hele zware etappe vandaag. Hemelsbreed misschien 21 km, maar met 680 meter totaal hoogteverschil 25km!! Na 11 uur was het heel heet en hebben elk uur pauze gehad. Uiteindelijk waren we er pas om 15 uur.

We hadden geluk. Een bar in Pontedeume was al om 5 uur open. Zo vroeg hoeft nu ook weer niet. Om 6.15 uur hebben we op het gemak ontbeten. Tot het licht werd. Dat was om 7 uur en we gingen op pad. Een stijging van 165 meter in 2 km. Bijna 10%. En zo mooi deze ochtend!

Het blijft klimmen en het geeft moed als je ziet “Santiago”. We gaan de goede kant op.

Ik noem geen leeftijd….wel kan ik je zeggen dat ik hoop het over zoveel jaar ook nog te kunnen, op weg naar Santiago en dan zoveel hoogteverschillen. Petje af voor deze kanjers.

Eenmaal boven zien we de zon opkomen. Het is nog een beetje heiig. Er is een beetje ochtendnevel die je alleen ziet als je zo hoog klimt.

Delen van de route zijn over onverharde paden, door de eucalyptus bossen. Ook Gerdy stapt dapper omhoog. Net als Riet en Joke in de 70… Ik moet het nog maar doen, als ik die leeftijd heb.

Het is heel dun bevolkt hier en wat is het een fijn moment als we koelboxen met koud water en pakjes vruchten sap vinden. Vol vertrouwen wordt het achtergelaten met een geldkistje.

De nevel blijft nog lang hangen. De kleuren van de bomen, veranderen van groen naar diverse grijstinten. Op de horizon een kerkje. Graag staan we hier ook even stil.

Tijd voor een pauze. Er passeren meerdere groepen. Een groep van ongeveer 20 Italianen. Ze blijken van een parochie te zijn. Zouden die ook allemaal in Betanzos slapen?

Een voetgangersbrug over het spoor.

Enorme viaducten

Glooiende wegen door de bossen met voortdurend flinke stijgingen. Als je even daalt, weet je dat er weer een stijging komt. En wat voor een.

Betanzos ligt in een dal aan een rivier. Een grote stad waar de hitte op ons valt. Ik kan me niet herinneren dat ik zo getranspireerd heb. Onze kleren zijn helemaal doorweekt.

We hebben 3 2 persoonskamers gereserveerd. 2 met buiten ramen, waar ik slaap aan een “patio”. 3 bij 3, zonder raam. Het is alleen een lichtkoker. We kunnen er onze was drogen?. Dat hopen we……

2 reacties op “Camino Ingles dag 3 Pontedeume -Betanzon

  1. Knappe prestatie voor jullie allemaal omdat het vandaag een hele warme dag was maar ook dat jullie behoorlijk moesten klimmen. De komende dagen gaat de temperatuur langzaam wat naar beneden; beter weer om te wandelen.

  2. Prachtige dag weer die jullie hebben beleefd .
    En Mieke met jou levenslust gaat dat jou zeker lukken op die leeftijd. Voor nu maar in het heden blijven das genoeg toch !! dan komt die verrijking vanzelf. mooie dag weer vandaag ( lees dit berichtje als jullie alweer aan de nieuwe dag zijn begonnen )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.