Dag 7: Villatuerta – Los Arcos

Het plan was om een kort dagje naar Villamayor de Monjardin te lopen, maar de bedden daar zijn allemaal gereserveerd. Toch maar 24 km naar Los Arcos dan. Zonder ontbijt de deur uit en na 4 km ontbijten we echt goed in Estella. Een stukje verder, in Ayegui, doen we boodschappen voor onderweg.

Daarna Irache: de wijnfontein van de bodega Irache. Een slok wijn en dan nemen we de korte route naar naar Los Arcos. Het is koud, maar prachtig helder weer en deze route is heerlijk rustig. Al vanaf de 1e dag dat we lopen wordt er elke dag regen voorspeld, maar ook vandaag blijft het droog. In de bar bij het zwembad in het dorp halverwege lunchen we.

Daarna moeten we nog 11 km door de bloeiende koolzaadvelden: we zien Allesandro met Sam, ontmoeten Tito en andere pelgrims die we inmiddels ‘kennen’.

Die laatste 3 naar Los Arcos zijn dan toch weer zwaar. Tijd om te douchen, te rusten, een glas wijn, te winkelen en te eten. We eten linzen in de herberg. Weer een dag voorbij. Een week onderweg en het begint te wennen…

Zonder ontbijt op weg
Debby in Estella
Wijn uit de kraan
Luxury breakfast in Estella
Prachtig weer
Bar met tulpen. Lilian vertelt de eigenaresse dat die tulpen veel te veel water hebben…

Welkome mobiele bar
Tito! Auteur van het nog te schrijven ‘camino for wimps’
Sam! Ook een favoriet van ons

Eindelijk: Los Arcos
Daniel tekent

2 reacties op “Dag 7: Villatuerta – Los Arcos

  1. Leuk om jullie ervaringen te lezen. Zo herkenbaar ook en dat maakt nostalgisch.
    Wat de regen betreft: elke druppel die er zou kunnen vallen wordt in het weerbericht vermeld. Meestal vallen ze niet of ergens anders. Dit is een ervaring van camino op de fiets, 1996, te voet, 2003 en de ruta de la plata, 2005, 2006en 2007, in 3 delen dus. Plus vele andere verblijven in Spanje.

  2. Mooie dag weer , en al een week onderweg , wat gaat dat snel !! Ben benieuwd naar hoeveel km Allesandro met Sam maakt !! Prachtige Golden is het !! ( heb er zelf ook een) die is te oud om mee te nemen op Camino !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.