Dag 32 en 33: Triacastela – Sarria – Portomarin

Vanaf Triacastela kun je op twee manieren naar Sarria: hoog bovenlangs of lager langs het klooster van Samos. De eerste is kort, maar zwaar, de tweede optie wat langer. We kiezen voor Samos en gaan langs het zevende eeuwse klooster, dat een aantal malen gedeeltelijk verwoest werd door brand, en doen ook de rondleiding door het klooster: het meest indrukwekkend zijn de hedendaagse religieuze muurschilderingen.

Daarna was het plan om via de weg door te lopen naar Sarria, maar die route is niet meer bewegwijzerd, dus uiteindelijk lopen we naar de andere route terug: in totaal 24 km. Het blijft ook deze dag droog en in Sarria nemen we ons intrek in weer een prettige herberg en eten we bij een italiaan.

De volgende dag is het grijs buiten, en er zij opeens opvallend veel pelgrims. Sarria is de 100 km plaats, het aantal kilometers dat je gelopen moet hebben om in aanmerking te komen voor een compostela, en er lijken veel mensen van start te zijn gegaan, op nieuwe schoenen en met kleine dagrugzakjes.

Ik ben megaverkouden en besluit een 1 persoons kamer in Portomarin te boeken, zodat ik niet een hele slaaspzaal wakker hou met mijn gehoest. We zijn de 100km paal gepasseerd: het aftellen kan beginnen.

Jacobus net buiten Triacastela
Kerkje
Rustig zen wandelende vrouw
Bosbloempje
Vogel onderweg
Klooster in zicht
In het klooster waar al duizend jaar pelgrims worden opgevangen

Detail van de 20e eeuwse muurschilderingen
Nog 1: beetje spooky

…en een mooie Jacobus
Sarria, de 100 km plaats
Net buiten Sarria
Pelgrimsoptocht
100 km to go!
100 km stempel: vanaf nu 2 per dag
Portomarin
Portomarin
Eten in Portomarin

 

 

3 reacties op “Dag 32 en 33: Triacastela – Sarria – Portomarin

 1. Hallo Ria, geweldig hoe jullie het doen, respect.
  Ik wil je wat vragen, als je straks door Ribadiso komt bij de herberg Los Caminantes, zou je dan even stil kunnen staan bij de steen die wij gelegd hebben voor mijn jongste broer Lion.
  Hij, mijn oudste zoon en ik waren op weg naar Santiago en is daar op 11-05-2018 plots in zijn slaap overleden.
  Bedankt en un Buen Camino

 2. hallo Mieke,

  Nog 100 km . KNAP!
  Het was net gisteren dat we samen liepen vanaf Tongerlo… vier gezellige dagen!
  Petje af voor jou en geniet nog verder van deze heerlijke tocht!

  Marina

 3. Daar krijg ik kippenvel van, lezen van de reactie van Johan. Veel sterkte voor hem en de familie . Soms zijn er vragen die je niet beantwoord krijgt en het waarom blijft ook onbeantwoord. Hopelijk vind Johan en zijn familie de kracht om dit te kunnen dragen .????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.