Dag 8 Aljazur – Arrifana

23 januari, 22 km, half bewolkt, veel noordenwind, 10-13 graden

In ons hostel staat om 8.30 uur het ontbijt klaar. Croissants, broodjes, beleg koffie. Wat fijn als je voor het ontbijt niet de deur uit hoeft. De afstand direct volgens de historische route zou 12 km zijn. Wij kiezen voor de kustroute en maken een extra lus. De blauwe route die naar de kust gaat.

Wat een afwisseling en pracht vandaag! Vanaf de start in Aljazur moeten we weer flink klimmen. Een warming up waar je “u” tegen zegt.

Het begon helemaal zonnig, maar na een klein half uurtje kwam er bewolking van zee opzetten. We lopen door sterk stijgend en dalend terrein.

Na 4 km komen we op de blauwgroene route en dalen af naar een groot meer. Het waait hard en we proberen een plek te vinden om uit de wind te pauzeren.

Dat lukt later, en dan hebben we dit prachtige uitzicht over het meer. De weg die je aan de overkant ziet is de weg waar we vandaan komen. Precies de weg van de foto boven.

Bij het strand is een restaurantje open, daar willen we wel 400 meter voor omlopen. Als we de heuvel naar het strand aflopen hebben we een onverwacht mooi uitzicht.

We vervolgen ons pad hoog boven de zee. De zon tovert licht op de golven. Elke minuut is het anders.

Het pad naar Arrifana is smal en door struikgewas. We ruiken de geuren van Thijm, lavendel en zien weer nieuwe bloemen. Nog nooit gezien…kent een lezer het?

Dan lijkt het of we verkeerd lopen. We zien even geen paaltjes en ik zie ook even de voorlopers niet. Even roepen en ja, ze blijken dezelfde richting op te gaan. Nog een kleine hindernis dicht bij Arrifana. Chris en Nel helpen ons een lastig punt over. Ik moet altijd rekening houden met mijn nieuwe knie. Ik ga niet springen. Dan is het zorgvuldig de afstand schatten en even een helpende hand aannemen.

Nog even zoeken naar ons hostel, het Arrifina Destination hostel direct aan zee…..wauh. Dat ziet er mooi uit!!!

Het etappedrankje drinken we in de serre met uitzicht op zee.

Even later gaat om 17.30 uur de zon onder. Het was een fantastische dag.

6 reacties op “Dag 8 Aljazur – Arrifana

  1. Hé Mieke, aan het revalideren van de nieuwe knie. Hopelijk kan ik weldra ook terug op,weg naar Compostela. Prachtig verslag, daar krijg je goesting van om te vertrekken.

  2. Waauuw!!!Wat fantastisch mooi en wat doen jullie het goed. Mieke wat een mooie foto’s en reportage weer. Tiny en alle andere dames en heer geniet van alle dagen.
    Kanjers zijn jullie!!! Lieve groet Roza

  3. N.a.v. je vraag wat voor bloemen je hebt gefotografeerd, kom ik op basis van de bloeiwijze en het blad op een oleander uit. Maar of dat klopt kan ik moeilijk beoordelen.
    Geniet overigens volop van de mooie verhalen en foto’s!

  4. Prachtig weer die beide dagen ,, bijzondere natuur en al dat moois dat er te zien is!! hier nog zo volop winter ( nou ja ) hier met 13 graden op de teller in Brabant. !! zien we ook al wat krokussen..!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.