Dag 2 Camino Mozarabe Almogia – Villanueva de la Conception

22 november, 22 km, warm weer 25 graden

Hier in Zuid Spanje gaat de zon op om 8 uur en het is licht tot 18 uur. Tijd genoeg om de etappe van 22 km af te leggen. We staan op tijd op voor het ontbijt van 7.30 uur. Daarna gaan we de deur uit. De was nog aan de rugzakken…., dat droogt niet meer in een paar uur zon.

Direct na Almogia gaat het al flink omhoog. De lucht is strak blauw en we klimmen dapper omhoog.

Daarna is het een klein sluipdoor, kruipdoor paadje naar beneden.

Voortdurend is het steil omhoog en omlaag. Als we heel even rusten, gaat Johanna alvast verder.

Onze zintuigen hebben tijd te kort om alles op te nemen. De geuren van rozemarijn mengen zich met de geur van anijs/venkel planten. De vergezichten wisselen elkaar in rap tempo op.

Je ziet het goed….Tineke heeft “een heel zwaar leven”. ( Luister naar het nummer van Brigitte Kaandorp)

Het is erg warm vandaag, en op advies van de herbergier hadden we veel water meegenomen. 2,5 liter per persoon. Wat ook belangrijk is zijn extra zouten als je zoveel transpireert. Onze pauze is zoveel mogelijk in de schaduw.

Het landschap is veel kaler dan gisteren.

Villaneuva de la Conception ligt net als Almogia op een heuvel en wat is dat zwaar in die hitte. Heel in de verte zie je de witte woningen. Bij de eerste woning in de heuvels vragen we wat water bij. Heel vriendelijk worden we geholpen. Dat geeft ons weer moed. Dan is het nog 5 km. Eerst naar beneden en dat laatste stuk omhoog.

Om 16 uur komen we in het dorp aan. Eerst even naar de bar voor ons etappedrankje, dan naar de herberg. Het is er koud en ook daar zijn 8 bedden. De zon verlicht nog even de straten van het dorp.

6 reacties op “Dag 2 Camino Mozarabe Almogia – Villanueva de la Conception

  1. Hallo Mieke,
    Morgen hebben jullie een mooie dagetappe naar Antequera. De weidse zichten en de nabijheid van El Torqal. Geniet van het aangename weer. In september was het veel warmer. Caminogroetjes, Geertrui

  2. Prachtige Camino dag weer. En mooie vergezichten , toch wel een ander landschap als in Frankrijk !! ben benieuwd of je dat ook ervaart Mieke !! tis natuurlijk toch maar pas tweedagen dat jullie op pad zijn ..
    Mooie dag weer morgen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.