Dag 7 Ponferada – Pieros

27 oktober 2017, 20 km, HEEEERLIJK wandelweer, 25 graden

“Genoeg is meer dan veel” ……

Gisterenavond gingen we in het centrum wat eten en zagen het grote kasteel in het avondlicht. Gelukkig vonden we een restaurant waar we om 18.30 uur kunnen eten. Om 20.00 uur vinden we laat, maar het hoort bij de Spaanse gewoontes. Zo is het tijdens de Camino. Het is wat het is, tevreden zijn met hoe het gaat.?

In de algemene herberg van Ponferada moeten we om 7.30 uur buiten staan. Dat is heel vroeg want het is pas om 8.30 uur licht. Zo gaan we het centrum in om te ontbijten en nemen daar de tijd voor. We worden door de parken de stad uit geleid en passeren dit tunneltje met graffiti. Santiago….die kant uit.

En nog een tunnel onder de snelweg door.

We lopen de eerste uren lekker door, het is dan nog koel en de voorspelling was dat het wel 28 graden zou kunnen worden. Gezien de geplande afstand van 20 km, hebben we toch wel 2 keer een rustpauze nemen.

We bezoeken een kerkje, waar het gehele plafond is gerenoveerd! Prachtig.

Na Camponaraya hebben we weer een veldweg. Een genot! Zoveel geel tegen een strak blauwe lucht. We zijn in het gebied van de Bierzo, waar heel veel druivenstruiken staan. Zo worden we naar Cacabelos geleid.

In Cacabelos hebben we de 2e pauze. Dat was hard nodig want we waren moe en het werd warm. Daarna nog een klein stukje naar Pieros, waar we verblijven in de herberg El Serval y la Luna. Erg gastvrij, en zeker aan te bevelen, als je niet in een keer door wilt lopen naar Villafranca del Bierzo. Vanavond hebben we Yoga en krijgen een vegetarisch maal. Hier zijn een aantal pelgrims, die al een aantal dagen bij ons zijn, erg gezellig. Ons etappedrankje, krijgen we in een mok?…ook genoeg toch???

2 reacties op “Dag 7 Ponferada – Pieros

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.