Dag 9 Fonsagrada – Cadavo Baleiro

27 augustus 2017, 24 km bewolkt en benauwd, 27 graden

Een hele fijne nieuwe herberg in Fonsagrada. Ruime kamers voor 4-6 personen. Aanbeveling! Gisterenavond gingen we naar de mis en hebben de zegen ontvangen. Een speciaal moment…. Zie onderstaande tekst.

Help these pelgrims on their way to Compostela. Guide their footsteps with your kindness. May your shadow protect them during the day and the light of your eyes shine on them by night, so that they can happily stand before the Tomb of the Apostle Santiago.

De etappe van vandaag hebben we opnieuw als zeer zwaar ervaren. Er zitten hele lange steile klims tussen waar geen eind aan lijkt te komen.

Dat begon al direct naar Montouto, waar de oude pelgrimsherberg is gevestigd.

Het is zwaar bewolkt, maar op een paar spetters na gelukkig de hele dag droog. De Camino Primitivo is en blijft wat landschap betreft erg mooi, genieten dus!

Ook vandaag lukt het niet meer om foto’s over te zetten. Morgen ga ik weer met de telefoon foto’s maken?.

De stijging naar Alto de Fonteneira is de zwaarste van vandaag. 200 meter stijgen in 4 km. Het voelde haast als 30% (!). Smalle paadjes van 30 cm breed omringd met veel varens en ook wat bredere paadjes. Onze hoffotograaf Harry legt het feilloos vast als we staan uit te blazen.

Na deze Alto lijkt het volgens het kaartje vooral te dalen. Dat is niet zo! Je ziet de volgende top al komen als je een stuk steile afdaling hebt gehad. Een soort achtbaan, maar dan voor voetgangers ?….helaas heb ik hier geen foto van..

Op naar Lugo…. Morgen hebben we ervoor gekozen om in één dag 30 km te doen. De grote hoogte verschillen lijken minder te worden.

2 reacties op “Dag 9 Fonsagrada – Cadavo Baleiro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.