Dag 7 Berducebo – Castro

25 augustus 2017, 25 km zon en mist 27 graden

Erg blij dat ik toch mee kan, met mijn arm in een mitella. Ik word geholpen met aankleden, mijn rugzak omdoen etc. Zoals pelgrims elkaar helpen.? Vandaag staat de grote afdaling naar het stuwmeer bij Grandes de Salima op het programma. De zwaarte zit in deze daling. 800 meter in 8 km.

Eerst krijgen we een stijging naar bijna 1050 meter, voorbij Mesa. De zon komt op over een bak met mist. Zo geweldig mooi!

Als de daling start lopen we de mist in. Stenige paadjes tussen de bomen. Kennelijk is er een bosbrand geweest. Een luguber landschap met zwarte boomstronken.

Door de mist laag heen zien we in de verte het stuwmeer liggen. Het dalen duurt lang en daarom pauzeren we tussendoor. Belangrijk om op tijd te rusten, anders kun je makkelijker vallen.

Als we dan beneden zijn, hebben we een verrassing….een restaurant. Erg leuk om daar weer de medepelgrims te zien die allemaal uit Berducebo zijn vertrokken.

Dan is het weer tijd voor een stijging. Van 200 naar bijna 700 meter. Eerst over de weg, later langs een bospad naar Grandes de Salimes. We lopen nog erg goed.

Na nog een korte pauze gaan we naar Castro. Een glooiend pad door de weilanden. En zoals altijd de laatste 5 km zijn het zwaarst.

Herberg Castro waar we vorig jaar ook waren. Uitmuntende gastvrijheid. We zitten in de tuin uit te rusten van deze 2e monster etappe van de Primitivo.

4 reacties op “Dag 7 Berducebo – Castro

  1. Bedankt voor je verslag van deze dagen jullie zijn echte kanjers, gelukkig dat je toch mee kan lopen met je arm in een doek.
    ik wens jullie morgen ook een goede en mooie tocht

  2. Het zijn de etappes die nog dagelijks in mijn herinnering voorbij komen. Mijn vraag aan Josehine, deze Camino Primitivo is toch ietsje anders dan de cam Portugues? Heb je spijt dat je bent gestart op deze tocht? Nog een Buen Camino voor allemaal! Groetjes van Wim

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.