Dag 35 Mieke Camino francais Triacastela – Sarria

24 juni 2017, 19 km, Triacastela – Sarria;  mistig en bewolkt, later zonnig, 25 graden

Zo een uitgebreid ontbijtbuffet laten we niet schieten. Prima verzorgd door albergue Complexe in Triacastela. Ook voor het pelgrimsmenu aan te bevelen! Deze ochtend slapen we uit tot 6.30 uur. Hier in Galicië is het niet meer zo warm en we hebben een dag van 19 km. Direct na het dorp heb je de keuze tussen richting Samos (linksaf) of Sarria. We kiezen voor Sarria. Het is erg mistig vanochtend.

Eerst hebben we een stijging naar Alto Riacabo op 905 meter. Toch een stijging van 300 meter. Hier zijn we echt aan gewend en komen gemakkelijk boven. Een heel verschil met mede pelgrims die net zijn begonnen en nog heel vermoeid zijn en blaren hebben.

Het zijn vandaag vooral bospaden, of paden langs een rustige weg.

Of dan weer door een klein boerendorpje, met nog enkele inwoners. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Wie weet of er over 10 jaar nog iemand woont…

Bij een alternatieve bar stoppen we niet. Wel vinden we hier de tekst van de dag.

“You are the source of all there is: good, joyful, prosperous. May these words echo in your heart”. Camino knipoogjes noemt Annet dat. Met een glimlach lopen we weer verder.

We dalen terug naar 400 meter. Meestal geleidelijk, een klein stukje sterk dalende. Dan gaan we echt in de remmen. Soms op vochtige gladde stenen, waar zowel Annet als Klazien even onderuit gingen. Gelukkig alleen een vieze broek, verder niets. Flexibel als deze dames zijn….

Onderweg kwamen we bij bar in Furela een  u groep van 150 jongeren tegen, allemaal  afkomstig uit Madrid. Zij laten daar een tas met EHBO spullen liggen. Ik neem het voor  hen mee en kan het onderweg weer terug geven. Ook dat doen pelgrims voor elkaar.

Vandaag zien we veel vee, licht bruine, Hollandse koeien en deze met grote horens. In ons gezelschap was er een (ikke…) die de koeien na probeerde te doen. Het bleef bij een poging, er kwam geen reactie.

Bij Sarria wordt het wat meer helder en kunnen we al van ver het stadje liggen.

Na het passeren van Rio Sarria gaan we de oude stad binnen over trappen met heel veel treden. Dat kunnen ze nog makkelijk na 19 km. We zijn blij dat we dat niet in de hitte doen.

Wat een verrassing…als we in Sarria zijn is het inmiddels zonnig en drinken ons etappedrankje op een terrasje in de zon.

3 reacties op “Dag 35 Mieke Camino francais Triacastela – Sarria

  1. Kijk zo zie je maar al die km die in de benen zitten brengen jullie steeds dichter bij Santigo, dan maakt een bergtop of wat traptreden jullie niets meer uit en dan heerlijk op t`terras het etappe drankje.. genieten .. zal morgen na mijn trainings dagje je van 50 km ook mijzelf trakteren op mijn etappe drankje.. voor morgen succes weer ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.