Dag 27 Mieke Camino francais Villares – Astorga

16 juni 2017, 14 km,  Villares – Astorga 34 graden

Albergue Villares is een goed adres voor wie de etappe van Mazarife naar Astorga in 2 dagen wil doen en dan tijd krijgt om Astorga te bezoeken. (NB het telnr. van de herberg staat niet goed in het boekje; dat moet 987132935 zijn) Christine en Stephan ontvangen graag wat meer gasten. Wij hadden het heel gezellig met een gezamenlijke maaltijd in de tuin.

Gisteren was alles geregeld voor de terugreis van Johan. Via de reisverzekering is het vervoer naar de luchthaven en het vliegticket geregeld. We nemen dan ook deze ochtend afscheid van Johan. Een scheurtje in zij kuitspier maakte helaas een einde aan zijn Camino. We hebben Johan verwend met kaartjes en speldjes voor zijn hoed. Voor de volgende keer, als hij zijn Camino gaat afmaken.

Direct na Villares gaan we een mooi natuurgebied in.

Hier en daar zijn kruizen met allerlei voorwerpen, die pelgrims er hebben achtergelaten. Altijd weer indrukwekkend.

Het begint hier flink heuvelachtig te worden. Even een weer een beetje oefenen voor de komende dagen, als we gaan stijgen naar 1500 meter. Vandaag passeren we Alto s. Toribo op 925 meter.

En ….wat leuk..de verrassing van de dag. Op een veldweg plotseling een klein onderkomen van David. Cantina de los Diodes genoemd. Alles is donativo, vers fruit, geperste meloen en een hartelijk weerzien. David kende me nog zei hij..

Spreuk van de dag: “la llave de la esencia es la presencia”. De sleutel van de essentie is het nu. Niet makkelijk hoor, maar het gaat er om geen zorgen over het verleden te hebben en geen over de toekomst. De Camino helpt ons er een beetje mee.

Bij het Cruceiro de Santo Toribo hebben we mooi uitzicht over Astorga. Dan nog 5 km verder.

Ook vandaag hebben we gekozen voor een menu vroeg in de middag. Deze keer een menu del dia in het 4 sterren Gaudí hotel. Doen! Een heel goed menu voor €15. Het ligt tegenover het bisschoppelijk paleis van Gaudí. Een van de hoogtepunten van Astorga.

Deze middag gaan we het Gaudí museum bezoeken. Wat een pracht! We kijken onze ogen uit. Een van de zalen zie je hieronder.

En tot slot bezoeken we de kathedraal. Heerlijk koel, in de middag stijgt de temperatuur tot 35 graden. Pfff!

6 reacties op “Dag 27 Mieke Camino francais Villares – Astorga

    1. johan de fotos worden doorgestuurd…. Stefaan is met de siesta bezig en ik ben aan ht onderhandelen met Movistar voor de verandering…. Groetjes christine

  1. Wat een kanjers zijn jullie in die hitte, en ik zie dat jullie nog steeds allemaal de rugzak dragen, ja daar let ik natuurlijk op, ha ha. En natuurlijk jaloers op dat heerlijke diner en zo te zien het prachtige museum. Heb Johan een mooie kaart gestuurd, vind het heel erg jammer voor hem. Groetjes Ellen

  2. Weer een paar kilometers versleten in jullie wandeltocht. Prachtig de werken van Gaudi. Blijf met veel plezier jullie reis volgen. Hopelijk wordt jullie groepje niet verder uitgedund. Nog maar 2 weken en dan zijn jullie er al. Zet hem op dames! Xxx

  3. Hallo Mieke hier ben ik weer mijn pc is stuk dus ik kon je niet volgen, vanaf maandag wel weer. het is daar prachtig he? ik doe het nu van uit out look gr \\\\\\\\\jans.

  4. Jammer van Johan, hopelijk blijven jullie nu met z`n vieren !! maar zo te zien gaat dat wel lukken jullie zien er allemaal goed uit ondanks al die km en hoogteverschillen en weersomstandigheden. Je groeit natuurlijk in z`n Camino .
    prachtig Caudi, laatst nog in Barcelona geweest , wist niet eens dat er in andere plaatsen ook nog werk van Gaudi was !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.