Dag 25 Mieke Camino francais Leon – Villar de Mazarife

14 juni 2017, 21,3 km, Leon – Villar de Mazarife meer dan 30 graden

Motto van de dag: “El futuro tiene un Camino”: De toekomst heeft “een weg”. Deze hoop en vertrouwen wil ik voor alle lezers van dit blog meegeven…..Er is altijd een weg…

Ellen vertrekt vandaag om 5.30 uur met de bus naar Madrid. Wat doen we voor Ellen? Juist, we brengen haar naar de bus en gaan daarna om 5.30 uur op pad. Wat zullen we haar missen, ons Camino maatje Ellen. We voelen ons een hechte groep die samen op weg is.

Langs de Rio Bernesca lopen we van het busstation naar de Camino en lopen nog even langs het Parador hotel. Een 5 sterren hotel wat vroeger dienst deed als pelgrimshospitaal.

Het is ook zo vroeg al 20 graden en zo sluipen we de stad uit. Vanaf Alto Cruceiro heb je een mooi beeld over de stad. De zon is vandaag roze als die over de horizon verschijnt. De zachte glans van de zon straalt over de straat.

Het mooiste deel van deze etappe is door een glooiend natuurgebied tussen Oncina naar Chozas de Abajo, waarbij we langzaam klimmen naar 901 meter.

Bij de pauze in Chozas de Abajo ontmoeten we een vrouw uit Zwitserland. Zij was zo aan het stralen. Wat kan ik genieten van zo een camino-smile. Ze zei dat ze dat pas enkele weken had. Een Camino ervaring???

Het laatste uur van deze 22 km is het inmiddels heel heet. De weg naar Villar de Mazarife loopt over asfalt, rechtdoor. Deze pelgrim staat ons geduldig op te wachten.

Deze keer niet in Albergue Jesus, maar direct in Albergue Tio Pepe, een hele fijne gastvrije, schone herberg, waar we met 5 de kamer delen.

Nog 291 km! Overmorgen zijn we in Astorga. Nu is het etappedrankje weer verdiend.

1 reactie op “Dag 25 Mieke Camino francais Leon – Villar de Mazarife

  1. Wat lief dat jullie Ellen wegbrachten.
    Wat een lieve familie zijn jullie! Ik blijf jullie volgen, in al die warmte en nog zo goed voor uit komen top! En oog voor al het moois.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.