Dag 22 Mieke Camino francais Calzadilla – Reliegos

11 juni 2017, 18 km, Calzadilla – Reliegos; heet 30 graden

10 km minder dan gisteren, dat betekent dat we “uitslapen” en om 7 uur ontbijten in de hele gastvrije herberg Via Trajana.

Ook in Calzadilla is een piepklein winkeltje waar we voor de komende dag proviand gingen kopen. Er is voor de volgende dag geen bar of winkel te vinden.Dit winkeltje is al een belevenis. Zo groot ben ik toch ook weer niet????

Er wacht ons een lange rechte weg, langs korenvelden.  Op het moment van vertrek is het al 19 graden, dat belooft weer heet te worden.

We voelen ons verbonden. Steunen en helpen elkaar. Annet geeft advies over medicijnen, Mieke verzorgt de blaren, Ellen draagt een heel brood….Klazien draagt toast…En dat allemaal omdat Mieke denkt dat we niet genoeg hebben. ? Johan helpt waar hij kan, Klazien en Annet regelen vaak de was en we delen als het nodig is. Deze saamhorigheid verdient een foto.

Na 2 uur lopen zien we in de verte wat bomen en struiken waar we in de schaduw willen zitten. Dat lukt, niet bij de eerste, maar bij de tweede, omdat de eerste al door velen was gebruikt. ?

Bij een overgang over het spoor besluiten we naar de oude route terug te gaan. Daar komen we bij Villamarco uit.


Hier is het gelijk drukker en we vinden er een welkome schaduwplek. Een Belg, genaamd Sjors en een italiaans echtpaar voegen zich bij ons en zo hebben we een gezellige ontmoeting.

Dan nog 5 hele hete km’s naar Reliegos. Er lijkt geen eind te komen aan de kaarsrechte weg over lichtgloeiend terrein. Pas na een kleine heuvel zien we Reliegos. We slapen in de mooie nieuwe herberg El Ada, hier krijgen we vanavond een vegetarisch maal. We zijn benieuwd.

5 reacties op “Dag 22 Mieke Camino francais Calzadilla – Reliegos

  1. Wat geweldig dat het nog zo goed gaat in al die hitte!
    Ellen geniet ondanks die vreselijke hitte nog van de laatste dagen!
    Cora

  2. Zo ik heb bewondering voor jullie pelgrims!!! zo warm en evengoed elke morgen met goede moed op pad…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.