Dag 19 Mieke Camino francais Fromista – Carrilon de los Condes

8 juni 2017, 20 km, Fromista – Carrilon de los Condes heet 28 graden

Het loopt anders vandaag…..Bij het goede restaurant waar we gisteren hadden gegeten, zouden we vanochtend om 6 uur ontbijten. Helaas…de deur ging niet open. Zo besluiten we even een snel ontbijt te pakken. Alle bars zijn nog dicht, dus we doen het met wat we hebben. Zo gaan we Fromista uit. Het is nog donker als we vertrekken.

Net voorbij Fromista is een koperen pelgrim te zien. En nu voor het eerst zie ik dat het er 2 zijn, 2 pelgrims die elkaar de hand reiken.

Zo die eerste zonnestralen, prachtig om te zien. Heb je bv weleens klaprozen in tegenlicht gezien? Een kadootje als beloning voor het vroege opstaan.

Het groeiende graan kleurt nog goud bij het eerste zonlicht.

We hopen in Poblacion, 3,5 km van Fromista een ontbijt te kunnen vinden. We zien plotseling een hotel, hotel Amanacer, dat ontbijt aanprijst. Ik ga kijken of het open is. Ja hoor, we worden heel gastvrij, ontvangen. Het voelt als kadootje hier te mogen ontbijten. Een mooie plek, waar inmiddels een herberg is gevestigd. Voor €5 kun je er slapen. Zo zie je, het loopt anders dan verwacht, maar het brengt je wel verrassingen.

Na dit dorp kiezen we voor de alternatieve route langs de rivier. Lekker in de schaduw nog, want hoe vroeg het ook is, het is al erg warm.

Na 10,6 km langs dit pad komen we in Vilalcazar aan. Daar vinden we ook een bar die open is. We zijn toe aan de pauze!

Het laatste stuk is langs de grote weg. Geen schaduw en zover je kunt kijken rechtdoor. Volgens mijn boekje is het nog 407 km naar Santiago….463 denk ik voor de auto’s.

Na 6 lange, hete km zien we Carrilon de los Condes liggen. Ik moet zeggen…ook als je de plaats al ziet liggen, is het nog km ver!

We slapen bij de zusters van de Fillipijnse orde (NS de Belen). Voor wie toe is aan een rustige slaapplek…er zijn 1 en 2 persoons kamers, voor een mooie pelgrimsprijs. Ook wordt er voor ons gekookt en we gaan nog naar de pelgrimsmis.

5 reacties op “Dag 19 Mieke Camino francais Fromista – Carrilon de los Condes

 1. Ja afzien in die warmte, leef elke dag met jullie mee, wat een prachtfoto”s weer, die 2 pelgrims heb ik helaas gemist, maar geniet nu extra van die mooie dfoto.
  Zo zie je dat je niet alleen de lopende pelgrims maar ook veel meekijkende pelgrims blij maakt, Mieke!
  Heel erg bedankt voor dit meegenieten(en in hoofd beetje meelijden) met jullie daar, wat zou ik er graag bij zijn.
  Ellen zet “m op, ben supertrots op jou, met die warmte!
  Cora

 2. Geniet elke dag van de foto,s en jullie verhaal, voor mij geldt ook had er graag bij geweest. chapeau allemaal !!

 3. Wat is het daar toch mooi geweldig. Ik geniet er van.
  Bedankt weer voor het mooie verslag en de prachtige foto”s

 4. Ieder dag weer , hoe zal het gaan vandaag , een ding is zeker !! Wandelend !! met weer een byzonder verhaal met prachtige foto’s .

 5. Heeee Klazientje!! Ben je afgevallen !!?? Of eet je lekker chocola onderweg? Maar het wordt aftellen!! Super joh, heel gaaf dat je zover bent gekomen! Leuk de verslagen en foto’s!
  Lieve groet Wilma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.