Dag 18 Mieke Camino francais Castrojeriz Fromista

7 juni 2017, 25 km, Caastrojeriz – Fromista; tm 13 uur zonnig koel, later heet 28 graden

Gisteren kregen we een rondleiding in de herberg Ultreia in de wijnkelders en uitleg hoe de druiven werden geperst. De kelder bestaat al honderden jaren en had vroeger een doorgang naar het kasteel van Castrojeriz. En natuurlijk mochten we de wijn proeven…

Direct na Castrojeriz gaan we de Alto Mostelares beklimmen. Een hoogte die je al van ver ziet liggen. We hebben om 6.15 ontbeten en zijn dan ook al voor 7 uur aan het klimmen. Zo mooi in de ochtend! Dat pad dat op de foto van rechts naar links loopt is de klim.

Ook Castrojeriz ligt op een heuvel. Natuurlijk kijken we even om te zien hoe de opkomende zon Castrojeriz verlicht.

In totaal is de lengte van de klim 1050 meter en we gaan 100 meter omhoog. Langzaam gaan we naar de top.

Yes, deze kanjers kunnen dat zonder problemen. Ik klim op mijn gemak met stokken omhoog, maak ondertussen foto’s, terwijl de anderen al boven zijn en van het uitzicht genieten.

Op de top is een monument te zien. Deze foto is de topper van de dag…..

Met een daling van 18% gaan we weer naar beneden.

Onze weg ligt voor ons, zo ver we kunnen zien…een weg. Spontaan begin ik te zingen als we naar beneden gaan.

Deze weg door het veld is ruim 4 km lang voor we in Itero zijn, daar hebben we even pauze.

De Meseta staat bekend om de ruimte en de graanvelden. Het kan in de zomer verschrikkelijk warm zijn. Voor het middaguur valt het erg mee. We zien vele bloemen langs het pad en horen dagelijks de leeuwerik. Vandaag ook de Karekiet duidelijk gezien en gehoord. Die zingt zijn eigen naam. Genieten! Ook een voor mij onbekende. Donkergeel met bruine strepen. En een heel klein lichtbruin/geel vogeltje met spitse bek. Oren en ogen te kort. Op de Meseta komt de volgende vraag langs…Wat doet die immense vlakte met je? Rust of onrust? En kun je erin berusten?

We vinden het prachtig en aan de horizon zien we nieuwe verten.

De herberg “El Jardin” in Boadilla del Camino is een plaats voor een pauze. Vorig jaar met veel genoegen overnacht nu een pleisterplaats. Vanaf hier gaan we 6 km lang rechtdoor langs een kanaal; Canal del Castilla. Hoe Hollands kan het zijn?

Zeker als je dichtbij Fromista ook sluizen ziet. Dan denk je zeker aan bv de sluizen van de Maas.

Ondanks 25 km zijn we om 14.15 uur bij de herberg Estrella. We zien hier in Fromista weer vele, inmiddels bekende medewandelaars. Fijn dat we er op tijd zijn. Hier op de Meseta wordt het vooral na 15 uur tot 19 uur het heetst van de dag. Na het etappedrankje is er genoeg tijd voor de dagelijkse was, verzorgen van blaren en het schrijven van het blog. Zo rust ik zelf ook goed uit.

4 reacties op “Dag 18 Mieke Camino francais Castrojeriz Fromista

  1. Weer genoten , het blijft prachtig met al die foto`s , tja en dan de weidse blikken en de rust die je omschreef ,allen al naar het kijken van de foto`s op de laptop krijg je vanzelf rust !! mooi dag weer morgen en voor straks welterusten .

  2. Geweldig en wat een klim petje af.
    Dat is echt genieten die rust en de wijde blik prachtig.
    Bedankt weer voor alles.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.