Dag 6 Mieke Camino francais Muzurabal – Villatuerta

26 mei 2017, Muzurabal Villatuerta, zeer heet 34 graden, 22 km

6 uur ontbijten, dat lukt ons goed. Op zo een hete dag wil je vroeg weg gaan. De lucht kleurt roze en we zien de windmolens in de verte staan. Een nieuwe dag lacht ons tegemoet.

We hadden nog geen boodschappen voor onderweg gedaan en we hoopten dat in Puenta la Reina te vinden. Dat treft ….de bakker is al open als we er om 7.30 langskomen. Het is dan al 20 graden en we hebben een hele korte koffiestop.

Voor het eerst zien we ooievaarsnesten. Bewoond, nog wel. Zie dat kleine witte puntje in het midden.

Van Puenta la Reina naar Cirauqui stijgt het fors van 300 naar 500 meter. De brem staat in bloei en heeft een sterke, bijna bedwelmende diepe geur.

Een stenig pad leidt ons naar het dorp dat je al in de verte ziet liggen. Inmiddels is het 25 graden en we stoppen geregeld om te rusten en te drinken.

Voor Lorca is ook een oude middeleeuwse brug.

Zo lopen we dan rechts, dan links van de weg en voor de pelgrims hebben ze viaducten aangelegd. Naast schaduw geeft het ook een bijzonder effect.

Ook vandaag genieten we van de kleine dingen op ons pad, zoals deze bloeiende cactus.

De laatste km zijn erg zwaar door de hitte. Het is pas 14.10 uur als we aankomen, maar we zijn er erg moe van. Zo komen we bij de hele fijne, gastvrije herberg Casa Magica aan.

Een biertje in de herberg en……een koud voetenbadje met azijn. Wat kan een pelgrim daar van genieten! Een keer doen na een verre afstand. Weldadig.

3 reacties op “Dag 6 Mieke Camino francais Muzurabal – Villatuerta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.