Dag 3 Mieke Camino francais

23 mei, Ronchesvalles – Zubiri; eerst mistig, later strak blauw 27 graden, 22 km

De Pyreneeën voorbij na Ronchesvalle? Nee hoor, de stijgingen en dalingen gaan gewoon door. De laatste 3 km vanaf Alto Error zelfs 300 meter dalen en die was niet eenvoudig.

In de hele grote herberg van Ronchesvalle hebben we nr 141 tm 146. Wel opgedeeld in keurige 2 stapelbedden per kast, maar geen deuren en om 5 uur waren er al mensen aan het opstaan. Zo zijn we ook maar rond 6 uur opgestaan om bijtijds te ontbijten. Het is mistig en nog fris als we door de poort gaan. Met de pelgrimszegen van gisteren op zak, hebben we er volop vertrouwen in dat het ons gaat lukken.

Daar zien we 790 km….naar Santiago. Elke stap telt, opgewekt gaan we op pad

Het is tijd om weer eens boodschappen te doen. Zowel is Orrison als in Rochevalle is geen winkel en hebben we een sandwich van de herberg meegenomen. Dan vinden we een winkel in Burguete, 3,5 km van vertrek. ? Blij mee! Het is erg mooi en de een fris windje geeft een aangename temperatuur.

De mist lost op en we zien de mist in het dal hangen. Dat zijn van die mooie momenten, waar we erg van genieten.

Naar de Alto Mezquirit is het een heel steil pad. De lucht is inmiddels strak blauw. Zo zuiver zie je bij ons af en toe aan zee.

Na Alto de Error volgt een lange zware daling over een pad met veel losliggende stenen. We zijn daar extra voorzichtig. Als je moe wordt let je minder goed op en dan kun je makkelijk vallen.


Om 15.30 uur zijn we in Zubiri, we slapen in de mooie ruime herberg El Palo de Avellano. Eerst altijd even inchecken en dan het welverdiende etappedrankje. Deze keer kiezen Klazien en ik voor een heerlijke koele Sangria.

4 reacties op “Dag 3 Mieke Camino francais

 1. Stokken echt nodig op die lastige stukken
  Hoop dat alle knieën zich nog goed voelen
  Prachtig weer geeft prachtige foto’s
  Elke dag genieten van jullie berichtjes

 2. Leuk hoor : om al die foto’s steeds te kunnen bekijken. Knap van jullie allemaal. Klazien.. lekker he die sangria …mmm

 3. Haa die Klazien! Wat leuk om je te volgen, ik zie je zo nog meer als dat je thuis bent?
  Super joh wat je aan het doen bent! Prettige reis verder hoor. Grtjs Wilma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.