Dag 30 camino francais Molinaseca – Cacabelos

18 oktober 2016, 23 km, droog mistig, in de middag wat zon 20 graden

Als we wakker worden is het mistig. We nemen de tijd voor het ontbijt en vertrekken om 8.30 vanaf de fijne herberg Santa Marina.

We zijn zo in Ponferrada. Er volgt een groot stedelijk gebied. Wel 8 km voor we de stad uit zijn. En vanaf Astorga (80 km terug) geen geldautomaat te bekennen, dus die moesten we dringend zoeken. Ik was inmiddels blut…..:) Wel loopt de route geruime tijd langs de rivier en zoals hier door een gebouw…

Santiago….we komen eraan.

 

Dan volgt een vlak stuk tussen Columbrianos en Camponaraya. Het is nog mistig en de beloofde 20 graden laten op zich wachten. Wel zien we de bergen al weer voor ons liggen.De camino palen wijzen ons de weg (zie linksonder, de witte vierkante paal). In de dorpjes passeren we kleine kerkjes met daar op een beeltenis van Jacobus.

Na Camponaraya is het beeld heel anders. We komen in de wijngaarden van de Bierzo. De kleuren van de herfst zijn begonnen en een voorzichtig zonnetje doet de rest. 18 oktober en dan nog zo een lekker weer….we realiseren ons dat we boffen en genieten dan nog extra.


We komen net na 15 uur in Cacabelos aan. Ook een grote stad en het duurt dan ook nog wel 2 km voor we bij hotel Gallega zijn. Hier hebben we een 2 en 3 persoonskamer. Handdoeken en lakens……heerlijk. Deze kleine dingen kunnen we echt waarderen!

Het etappedrankje is weer verdiend. Ook Henk is van de partij.Wat denk je…. nog in het zonnetje op het terras voor het hotel..

1 reactie op “Dag 30 camino francais Molinaseca – Cacabelos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.