Dag 21 camino francais Terradillos – Calzadilla

9 oktober 2016, 27 km, zonnig 7-27 graden

Iedere pelgrimsdag brengt ons weer mooie momenten….zo waren we gisteren erg blij met het uitstekende pelgrimsmenu in de herberg Jacques de Molin in Terradillas. Linzensoep en een heerlijk gebakken verse forel.


Tot aan Sahagun lopen we over een veldweg. Het prachtige ochtendlicht zorgt voor een oranje gloed over het heuvelachtige land. Daar gaan Toos, Tiny en Elly.


Deze kleine woningen zijn niet voor mensen, maar het zijn bodega’s. Opslagruimtes voor wijn. Doordat het onder de grond gelegen is, blijft het een goede temoeratuur. Even een kijkje nemen of er niet toch iemand thuis is.


Vlak voor Sahagun is bij een oude romaanse kerk , Virgin del Puente ook een oude brug.

Sahagun staat bekend om het mooie oude centrum. Vooral deze oude toegangspoort.


Het valt ons niet mee vandaag. “Pap in de benen”. Een zwaar gevoel, waarbij je bijna niet vooruit kunt. We hebben dan ook regelmatig pauze. De lange romaanse weg met losliggende stenen, breekt ons op.


Eindelijk zien we een dorpje. Nog even de laatste meters voor Tiny en Elly.pfff… we zijn er.


We slapen in de herberg Via Trajana. Erg mooi met losse bedden en 2-4 persoonskamers.We voelen ons verwend. Hoe klein het dorp ook is, meestal is er wel een winkeltje. Deze man in de winkel is wel erg klein…(145 cm????) Henk geniet ervan.

Morgen is de afstand geen 27 km, maar 25…. Nog 2 dagen en dan zijn we in Leon.

1 reactie op “Dag 21 camino francais Terradillos – Calzadilla

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.