Dag 16 camino francais Burgos- Hornillas del camino

4 oktober 2016, 21 km zeer warm 26 graden

Het duurt 4 km voor je de stad Burgos weer uit bent. In het vroege ochtendlicht is de kathedraal een plaatje. Iedere keer kijk je je ogen uit. Alsof je in een museum loopt en kijkt met de ogen van een kind……


In het dorp Tarjados hebben we even pauze. We hebben er dan 11 km opzitten. Wel is er vlak na Tarjados nog een plaatsje (Rabe de las Calzados) maar we lopen door.


Met voldoende proviand, want in de Meseta is verder niets. Lange glooiende wegen, afgemaaid koren. En verder niets. Ik hou wel van die uitgestrekte vlakten.


Nergens schaduw te bekennen. Alleen bij Fuente de Praotorre. Een bron, wat schaduw en een picknick plek.Wat heeft een bezwete pelgrim nog meer nodig?


We klimmen naar de hoogte van 950 meter met een geweldig uitzicht.


Met zoveel wijdsheid zie je de top al snel liggen! Maar ook wat je moet gaan dalen om in het dorp Hornillas del camono te komen. Daar aan het einde van die lange weg. Zeker nog 3 km.

 

We logeren in albergue El Afar in Hornillas. Zeer gastvrij . Vanavond wordt er voor ons paella gemaakt. We hebben er zin in.

 

4 reacties op “Dag 16 camino francais Burgos- Hornillas del camino

  1. Jullie hebben mooi weer zie ik.Heerlijk zo ’s morgens vroeg op pad.Alleen ik voel jullie voeten en benen niet,Hou lekker vol bijna de laatste loodjes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.