Dag 14 camino francais Ages – Burgos

2 oktober 2016, 23 km koel in de ochtend 22 graden zon

De zon komt voorzichtig over de heuvel bij Atapuerca. Een stenig steil pad met wel 100 meter stijging. Het is heel mooi als we even omkijken.

Bovenaan aangekomen zien we een reusachtig kruis. Alto Cruceiro heet het daar. Er worden steentjes neergelegd. Pelgrims staan even stil bij een overleden dierbare. Ik ook….Gisteren hoorde ik dat een dierbare vriendin is overleden. Dat grijpt aan.. In gedachten gaat ze met me mee.

Ook Toos en Tiny komen zwoegend boven. Ze doen het toch maar allemaal. Elke stap telt en zo zijn we op pad.


Daarboven ligt een groot labyrint en een hart. Het verbint alle pelgrims met elkaar. Een wandeling van buiten naar binnen.


Dan volgt een hele lange weg langs het vliegveld en langs de rivier. Er zijn verschillende mogelijkheden om in Burgos te komen. Wij kiezen voor de rivier, omdat dat het meest groen is. Zo hoeven we niet 7 km langs een drukke weg. Het is een mooi park, waar we zien dat de herfst voorzichtig begint.


In Burgos heb ik een hotel kunnen vinden. Hotel Monjes Peregrinos. (EerderAcacia). Prima hotel, prima prijs voor Burgos. Hier blijven we 2 nachten. De stad met kathedraal bezichtigen en een rustdag. Henk was er al. Door de naamswijziging was het hotel wat moeilijk te vinden. Op het plein vlak bij het hotel gaan we ons etappedrankje drinken.

We hebben er nu 302 km opzitten. Op naar de volgende km.

2 reacties op “Dag 14 camino francais Ages – Burgos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.