Dag 11 camino Finistere Maronas – O’ Logoso

31 augustus, 17 km half bewolkt, later zonnig 25 graden

Gisteren was het erg leuk om samen met andere pelgrims te eten. Ontmoeten, delen en bij iedereen die mooie camino smile zien. 2 jonge mensen uit Duitsland en 2 dames uit Frankrijk. Het valt me op dat veel duitse jongelui camino lopen. Geinspireerd door de film van de camino van Hape Kerkeling. Je zou voor iedereen zo jong wensen dat ze een stuk van de camino zouden lopen…..een ervaring voor het leven….

We kunnen al om 7.30 uur ontbijten in Casa Pepe. Een prima herberg met ook een 4 persoonskamer. Verwennerij…. ze zijn erg blij dat ik weer terugkom en ik vind het een prima plek om de afstand van Negreira naar Olveiroa (en verder naar O Logoso) te verdelen in 2 afstanden van 21 en 16 km. Zo is ook deze fantastisch camino goed te doen, voor degenen die gewend zijn om 20 km te lopen. En dat zijn deze prachtmensen Francis, Marijke en Bertine. Het is net licht als we vertrekken.

We lopen erg makkelijk. Na 9 dagen ben je goed gewend aan de stijgingen en dalingen. Zo lopen we een groot meer Embalsa de Fervenza.

Na ruim 2 uur lopen hebben we bijna 11 km afgelegd. Bij de eerste bar van Ponte Olveiroa hebben we pauze. Welverdiend. Erg leuk om hier weer de pelgrims te ontmoeten die we eerder hebben ontmoet. Er zijn hier dagelijks zo een 20 pelgrims die we steeds zien. Bij het verlaten van Olveiroa zien we Horreo’s, dit zijn opslagplaatsen voor granen.

Dan het laatste pittige stuk door de mooie natuur. We zijn nu vlak bij de windmolens.

We realiseren ons dat het een genot is hier te mogen lopen. Al vroeg in de middag komen we bij de herberg aan.


Proost! Deze camino dag zit er op. Nu op weg naar Cee.

 

1 reactie op “Dag 11 camino Finistere Maronas – O’ Logoso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.