Camino francais

18 september 2016

De grote pelgrimswandeling van St. Jean Pied de Port naar Santiago staat voor de deur. Een wandeling van 780 km! We verwachten eind oktober in Santiago aan te komen.

camino-francais

We vliegen van Amsterdam naar Bordeaux en gaan daarna met de trein naar Bayonne en hopen dan de laatste trein naar St. Jean Pied de Port te halen. Deze week zou Toos al woensdag vertrekken. Toen ze op de luchthaven van Charleroi aankwam, bleek haar vlucht gecancelled. Balen! Gelukkig kon ik nog een ticket kopen voor het vliegtuig en de trein . Zo reizen we vandaag met 6 naar St. Jean Pied de Port.

Van links naar rechts Tiny, Ellie, Henk, Annemarie en Toos.

We vliegen met Easy jet en lopen tot mijn verrassing over het vliegveld.

Het vliegveld van Bordeaux ligt 40 km van het station. De directe bus was net vertrokken en zou pas 1 uur later gaan. Omdat de e-tickets nog omgewisseld moeten worden kiezen we voor een taxi. Maar goed dat we met de taxi waren. Een lange rij bij het station. We hadden nog precies 1 uur.

Uiteindelijk bij de balie moest ik de pincode van mijn creditcard hebben om te bevestigen. Die had ik niet bij me. Geduldig erop gewezen dat ik de tickets toch echt had betaald. Uiteindelijk krijg ik 5 van de 6 tickets en heb er een extra moeten kopen. Toch de volgende keer maar weer treinkaartjes via NS international bestellen. Dan krijg je tickets thuis gestuurd.

Hehe, we zitten in de trein. Straks in Bayonne overstappen naar St.Jean.

Pianne is vanochtend al vertrokken. Zij loopt 4 dagen met ons mee en gaat dan zelf het grote avontuur aan.

!In de trein naar St Jean zitten allemaal camino lopers. Je voelt het enthousiasme en de sfeer. Heerlijk

Het is 22 10 uur als we in St Jean aankomen. We worden hartelijk ontvangen bij herberg Ultreia. Die zijn tot 22.30 uur open voor de ontvangst van de pelgrims. We krijgen de eerste stempel in ons paspoort.


We zijn er klaar voor.

10 reacties op “Camino francais

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.