Dag 6 O Logoso – Cee

1 augustus 2016

15 km

Zonnig 25 graden

De gastvrije herberg van O Logoso had voor ons 2 kamers gereserveerd in het pension. Toch wel heel lekker. Even geen  piepende stapelbedden en gesnurk! We ontbijten in het bijbehorende cafe.

Vandaag staat de wandeling van O Logoso naar Cee op het programma. Voor deze wandeling de zwaarste etappe vanwege de zware afdaling van 300 meter naar zeenivo in 2,2 km. Petje af voor Dorine, Marga en Tilly. Wel spierpijn nu, maar een compliment verdiend.


De 15 km lange etappe voert door een natuurgebied. Geen bar, dorp, water onderweg. We genieten van deze natuur onder het genot van een stralende zon. Een strak blauwe lucht. We boffen. Door het windje is het onderweg niet warm. Een zalige wandeltemteratuur.


Vlak na Logoso komt de spitsing. Gaan we naar Muxia of Finistere.Marga weet het wel. We kiezen Finistere….


Bij het kerkje Ermita das Nieves hebben we even pauze. We willen tenslotte de zee kunnen zien…


Vandaag zijn het niet alleen dalingen. Nee er zitten ook nog stevige kuitenbijters tussen.


En dan zien we in de verte de zee…


Dat laatste stuk valt echt niet mee. Het pad is sterk verbeterd, maar het is nog wel steeds heel steil. Proberen je gewicht achter je knieen te houden en naar voren te kijken. Je rugzak wat losser, zodat die je als het ware naar achteren trekt.


Tilly en Marga lopen voorop. Die gaan gemakkelijk naar beneden. Ik blijf in de buurt van Dorine. Met de hulp  van mijn wandelstokken lukt het ook. We zijn blij dat we nu bij de herberg Moreira aankomen.


Toetje van vandaag….we bezoeken de Cascade de Ezaro. Met de taxi naar enorme watervallen. Erg de moeite waard.

3 reacties op “Dag 6 O Logoso – Cee

  1. Dames geniet weer van de verhalen de mooie foto’s en jullie geweldige enthousiasme. Wordt er blij van en krijg er ook weer zin in. Wens jullie nog fijne wandelen dagen geniet ervan. hartelijk groet Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.