Dag 4 Kroegjeswandeling Epen – Vijlen

15 juli 2016

23 km

Half bewolkt 20 graden.

Deze ochtend is het ook bewolkt, maar we hebben wederom geluk. Droog en een prima wandeltemperatuur.

We lopen even langs de bakker voor wat brood en gaan daarna door de weilanden langs de Geul.Het is te zien dat het de laatste maand erg nat is geweest. De oevers zijn ver uitgesleten door het water dat er door is gespoeld.

We gaan dan door Mechelen waar we afscheid nemen van Gea. Die loopt direct naar Vijlen. Eerst nog even een groepsfoto.


Er volgt een mooie route naar de Gulpenerberg. Daarna lijkt de beschrijving niet te kloppen . We komen een heel eind ten zuiden van Gulpen uit. Ook vorig jaar in december hebben we hier lopen zoeken. We hebben er geen probleem mee en genieten van de mooie natuur.

​Cypressen op de horizon? Later blijken het coniferen te zijn. Dit zien we als we aan de overkant van het dal via Wahlwiller en Nijswiller naar Vijlen teruglopen.


Deze dag kent vele langdurige stijgingen en snelle dalingen. Zowel Gert Jan  als Ada en Toos laten zien dat ze deze wandeling goed aankunnen. Op naar de camino van september.


Het waren super dagen! Dank aan de Bed&Breakfast Agenkirk in Vlijmen, Oud Holset en de Smidse in Epen.Prima herbergen met uitstekende maaltijd in een gastvrije accomodatie. En natuurlijk aan Gea, Gert Jan, Ada en Toos voor het prettige gezelschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.