Dag 3 Negreira – Vilaserio

29 juli 2016

14 km

Prachtig weer, 27 graden

We hebben een 4 persoonskamer in de herberg San Jose in Negreira. Een hele mooie grote herberg net iets uit het centrum. We genieten ervan. Alles wat een pelgrim nodig heeft. Een bed, een goede nachtrust, winkels voor je dagelijkse proviand.

Ook vandaag weer een etappe met forse stijgingen. Vandaag tot 400 meter. Marga en Tilly hadden gisteren spierpijn, maar vandaag gaat het weer beter. Dat leer je al na een paar dagen. In de nacht herstelt je lichaam en je kunt gewoon weer verder.


We verlaten Negreira door de oude stadspoorten.


Standbeeld van emigranten. Hieronder de wanhopige poging van een zoon die zijn vader tegen te houden.


Na 1 uur wandelen trekt de bewolking weg en zien we het schitterende Galicische landschap met een strak blauwe lucht. “Ik had niet verwacht dat het zo mooi zou zijn” zei Tilly. Niets teveel gezegd!


En als er dan wat tegen zit….lossen we dat samen op. De band van de rugzak van Marga was losgegaan en met dank aan het technisch inzicht van Tilly en Dorine is het zo weer gemaakt.


Na 9 km hebben we onze eerste pauze bij een nieuwe herberg Alto da Pena. Een hele mooie herberg 5 km voor Vilaserio. Allemaal 4 persoonskamers, die er heel verzorgd uitzien.


Nog 4 km te gaan voor we bij de herberg uitkomen.


Heel goed gedaan. Deze 14 km zit erop. Daar hoort het etappebiertje bij. Proost!

1 reactie op “Dag 3 Negreira – Vilaserio

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.