Dag 13 camino Portugues Padron – Santiago

1 juli 2016

24 km

Bewolkt 22 graden
Yes! We hebben het gehaald. 245 km, 300.000 stappen. Elke stap zelf gezet. Alle gedachten, emoties zijn langs gekomen. En ik…ik ben de gelukkige, ik heb deze kanjers mogen begeleiden. Gefeliciteerd allemaal.

Vanochtend was het spannend. Joke had slecht geslapen. Femmy had toch een nieuwe blaar op de andere voet.Gaat het lukken vandaag??

We ontbijten om 6.45 in een bar die al om 6 uur open is.

We genieten van onze laatste dag. De laatste stappen op weg naar Santiago. Nog nagenieten van de camino en van het Galicische landschap. 

We hebben het echt samen gedaan. Alle voeten van ons 6-en. Verhalen gedeeld, samen oplopen, elkaar leren kennen, elkaar steunen in moeilijke momenten. Allemaal stuk voor stuk mooie mensen, ieder met zijn eigen geschiedenis.

Bij Eric is het even” boven het hoofd ” gegroeid.

En dan nog minder dan 10 km. We gaan ervoor.

We kiezen voor de nieuwe route vanaf Milladoiro.Heel in de verte zie je vanaf deze kant de kathedraal.

 Een landelijke route over bospaadjes. Nog even van de landelijke rust genieten.

Het venijn zit in de staart. We waren naar Milladoiro 240 meter zeer geleidelijk gestegen. Vanaf Milladoiro daalt het naar de rivier en daarna weer voortdurend stijgen naar de kathedraal. Een flinke afstand vandaag 24 km, en na 2 keer 2 uur lopen met elk een pauze, hebben we nu ook in de stad nog even behoefte aan rust.

Wat zijn we blij en trots dat we er zijn! Onze camino zit erop. Bedankt Janna, Eric, Riet, Joke en Femmy! Ik heb een geweldige tijd gehad.

En.. .als kers op de taart… De Butafumeiro

2 reacties op “Dag 13 camino Portugues Padron – Santiago

  1. Gefeliciteerd allemaal, maar vooral Janna namens je schoonzus van de kouwe kant haha het zag er allemaal prachtig uit hoor graag de verhalen van je persoonlijk. Goede reis terug en geniet er nog even van groet Fransien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.