Dag 7 van Jan naar Valenca

26 juni 2016
São Roque – Valença: 19 km

Zeer warm: 28 graden

Residencial Portas do Sol, Valença

We kunnen pas om 7 uur ontbijten, omdat de bakker dan pas verse broodjes brengt. We laten het ons welgevallen en starten vandaag daarom iets later. Het is tenslotte zondag en rustdag.

image

O Repouso do Peregrino

image

Het is een prachtige tocht vandaag temiddenin van de natuur. Ik deed diezelfde weg een maand geleden en toen was het echt zwaar ploeteren langs ondergelopen en slijkerige wegen. Een stuk weg is ondertussen volledig heraangelegd met riolering en al! Ik voel me vandaag een zondagskind.

image

Een Portugese boerin in haar beste ‘zondagse’ kleren…

Sssssttt… stiltegebied!

We stappen een tijdje langs de oude Romeinse Heirweg die diende voor snelle troepentransporten. Nu worden er pelgrims getransporteerd op weg naar Sint-Jacob-de-Compostela.

image

Ponte Romano de Rubiães (14de eeuw); bemerk de pelgrims…

We passeren enkele prachtige Romaanse bruggetjes. Vandaag zitten we ongeveer halfweg en vanaf morgen lopen we in Spanje. Net nu we de Portugese taal een beetje beginnen te begrijpen. Morgen zitten we dan terug in de Belgische- en Nederlandse tijdzone.

image
image

De fotograaf riskeerde een nat pak voor deze foto!

En hij zag dat het goed was…

 
Valença ligt op de zuidelijke oever van de Rio Minho en is sinds 1885 door een 333 m lange, internationale brug (ontworpen door Eiffel) met de Spaanse grensplaats Tui verbonden. Dit is de enige vaste oeververbinding, Het was al vroeg in de historie een vestingstad; de huidige wallen werden in de 17e eeuw opgetrokken. Van hieruit ontvouwt zich een schitterend panorama over het dal van de Rio Minho en de Spaanse provincie Galicia. 

image

Wim bewaakt Portugal…
image

Eet smakelijk!

1 reactie op “Dag 7 van Jan naar Valenca

  1. De Potugese boerin is vast op weg naar de kerk ze heeft d,r zondagse hoed er voor opgezet, maar vergeten haar schort af te doen?⛪️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.