Dag 24 Via Lemovicensis Douzillac – Mussidan – Perigueux

1 juni 2016
10 km en retour naar Perigueux
Motregen

Het zit erop! Gefeliciteerd Miriam, en Marianne, 500 km verder en heel veel camino ervaringen rijker. En ook natuurlijk een felicitatie voor Sikke en Gre die beiden bijna alle dagen hebben gelopen. We zijn weer terug bij onze geplande eindpunt Perigueux.

image

Na een heel bijzondere avond met Robert en Christine Batcock (Douzillac) heeft Robert vanochtend een engels ontbijt gemaakt met bacon, eggs, gebakken tomaten en champignons. Voortreffelijk! We zullen nog lang terugdenken aan deze 2 humoristische mensen. Een van de uitspraken was: “als je de weg kwijtraakt, leer je hem pas echt kennen”. Zo is het, een camino is net het echte leven met alle upscen downs.

image

Roger had ons ook uitgelegd dat het onverantwoord was over de D3 te lopen richting Mussidan. Neem hiervoor in de plaats de route over Sourzac. Ook die heeft al de goede aanwijzingen en is veilig!

image

We lopen dan ook over een hele rustige weg. De dag is wederom grijs, maar wij nemen deze laatste km heel bewust.

image

En dan zijn we er. Mussidan. Da plaats waar vandaan we volgend jaar mogelijk weer verder gaan. Nog even alle mooie herinneringen ophalen.

image

Dan gaan we terug met de trein van Mussidan naar Perigueux. Een stakingsdag dus moeten we 3 uur wachten. Intussen zoeken we uit hoe we morgen naar Parijs gaan. We krijgen nieuwe tickets en hopen dat we morgen thuis komen.

In Perigueux gaan we als afscheid naar de kathedraal. Een emotioneel moment. Dankbaar voor de camino en fijn dat we het zo fijn hebben gehad. Hier zien we Jacobus en krijgen we de laatste stempel van deze camino.

image

image

In de herberg komt plotseling Thomas weer terug. Als laatste gezien in La Coquille. De camino wereld blijft verrassend!

image

Lieve medewandelaars hartelijke dank voor deze fantastische camino. Ik heb er reuze van genoten.

7 reacties op “Dag 24 Via Lemovicensis Douzillac – Mussidan – Perigueux

 1. Allemaal gefeliciteerd, en Dank je wel voor het laten meegenieten van jullie prachtige ervaringen en wel thuis

  Riet

 2. Gefeliciteerd! Jullie hebben het gehaald. Dank voor het mooie (foto)verslag. Het was fijn om jullie te volgen en in gedachten mee te lopen. Goede reis naar Nederland!

 3. Heb enorm mee genoten en meegeleefd.
  Dank daarvoor.
  Geniet van alle ervaringen en herinneringen!
  een belangstellende mede pelgrim.

 4. Geweldig wat jullie hebben gepresteerd 500 km, gefeliciteerd. En Mieke wat een prestatie, weer even thuis en je gaat weer km’s maken. Heb genoten van je verslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.