Dag 11 Via Lemovicensis Crozant – Souterraine

19 mei 2016
24,5 km
Bewolkt met enkele spatjes, frisse wind 16 graden

Gisteren hebben we in het plaatselijke restaurant samen met Kees en Jan, onze medepelgrims gegeten. We lopen dezelfde etappes en komen elkaar in de avond weer tegen. Gezellig!

image

Vandaag gaan we na een ontbijt met de restjes van gisteren op pad.

Na 1/2 uur onderweg zijn we de muziek van afgelopen nacht weer vergeten, krakende matrassen op spiraalbedden, een apneu apparaat en gesnurk. Het was me een nachtje wel! Direct vanuit Crozant hebben we een smal bospad, waar we volop van genieten.

image

Dit bospad komt uit bij het riviertje de Sedelle met watervalletjes. Het vroege zonlicht tovert kristallen in het water.

image

Ik word er even stil en ontroerd van….bijna niet uit te leggen. We mogen hier wandelen, we zijn gezond en ons lichaam is in staat deze afstanden met rugzak af te leggen. Daar zijn we heel dankbaar voor.

image

We gaan over de brug naar de D72 die we langdurig volgen.

image

In het dorpje La Chapelle Balou waren 2 koffie adresjes.
Sikke en Gre waren al even aan het wachten. Die 2 voorop met het hoogste tempo.

image

We dachten dat we bij de 2e moesten zijn voor de koffie. Nou…dat bleek niet het geval. De mevrouw had geen plek in het kleine winkeltje en maakte plaats in de keuken. Heel verontwaardigd was ze toen we weg wilden gaan.

image

We vervolgen de D72 en vinden er een mooie picknickplaats. We dachten, ha fijn….overdekt. Dit omdat het dreigde te gaan regenen. Daar aangekomen bleek de overkapping niet over de picknicktafel maar over de oude wasplaats te zijn. Jan was er ook. Hij volgt de fietspaden, omdat hij in een omgebouwde kinderwagen zijn spullen, waaronder zijn apneu apparaat vervoerd. Een prima oplossing zo!

image

image

Vlak voor La Souterraine gaan we van de verharde weg af en hebben een smal graspad met veel bloeiende bloemen. Een lust voor het oog.

image

In de kerk van La Souterraine zet Sikke stempels.

image

Dat is verdiend! Het etappebiertje na deze vermoeiende dag. Kees is inmiddels ook gearriveerd. Proost!

image

1 reactie op “Dag 11 Via Lemovicensis Crozant – Souterraine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.