Dag 3 camino francais Villares-Santa Catalin de Somoza

19 maart 2016
23,5 km
10 graden, bewolkt af en toe motregen

In de mooi herberg van Villares worden we om 7.30 uur verrast met een uitgebreid ontbijt. Christien en Stephan besteden veel zorg aan de herberg en hebben daarvoor vorig jaar 3 sterren ontvangen. Een aanbeveling om de lange afstand van Mazarife naar Astorga te overbruggen.

image

Allereerst wil ik Paul van harte feliciteren met zijn verjaardag. Wat een mooie verjaardag om dan op camino te zijn. Een fantastisch kado voor hem zelf en ook voor ons om samen deze camino te beleven.

image

Meteen na het dorp beginnen de heuvels en lopen we door het prachtige landschap. Heel wat anders dan gisteren, toen het km’s rechtdoor was. Ellen vindt heuvels maar lastig, maar loopt toch stevig door. Even uitblazen boven op de heuvel.

image

Bij Cruzeiro de Santo Toribio is een gedenkteken geplaatst en je kunt zien dat pelgrims hier steentjes achterlaten.

image

Hoe groot is de verrassing als je midden in de natuur een plek vindt om te rusten en wat te drinken. De mensen staan daar al 7 jaar en bieden pelgrims, tegen donativo (wat je wilt geven) allerlei lekkers aan. Voor ons, na 8 km, een prima pauzeplek, want het is bijna alleen maar klimmen.

image

Een klein eindje verder is het einde van het plateau bereikt en kijken we uit op Astorga.

image

Astorga met het bisschoppelijk paleis ontworpen door Gaudi.

image

Paul krijgt hier zijn verjaardagskado….een schelp voor zijn rugzak.

image

Nu nog 9,5 km naar Santa Catalina de Somoza. Dat is een voortdurende stijging van 1000 naar 1100 meter. Een vrijwel rechte weg door de natuur. Het einde van de weg komt maar niet in zicht en we raken moe….

image

En dan…..plotseling na de top zien we het dorp liggen.

image

Meestal is de derde dag zwaar…..zo hebben we dit ook ervaren en zijn nu blij dat we er zijn…..Moe maar heel voldaan! We logeren in herberg San Blas.

image

5 reacties op “Dag 3 camino francais Villares-Santa Catalin de Somoza

 1. ‘k Ben elke avond benieuwd naar het verslag en de mooie foto’s van jullie tocht.
  Best wel zwaar zeker die eindeloos lange wegen?
  Maar ik wandel mee van hier in Vlaanderen,hé!
  Geniet ervan!

 2. Paul, van harte gefeliciteerd met je verjaardag op zo’ n bijzondere plek! Nu even niet in het Fries! Hoe gaat het met je blaar? Ik heb respect voor jullie! Succes!

 3. Lieve broers,

  Ik vind het echt geweldig wat jullie doen, wat moet dan een enorme goede, indrukwekkende ervaring zijn, waarbij ik me heel goed voor kan stellen dat je heel dicht bij jezelf gaat komen! Ik kijk iedere dag weer even op de site naar de mooie foto’s en jullie ervaringen, had er graag bij willen zijn hoor!! Tot morgen broertjes Groet Gerard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.