Dag 13 camino francais Palas de Rei – Ribadiso

29 maart 2016
25,8 km
Regen!

De herberg van Palas de Rei, “Buen Camino”, is nog niet open voor ontbijt om 7.30 uur. Meestal heeft de herberg geen ontbijt mogelijkheden en dan zoeken we een bar. Gelukkig was er al een open, want we willen graag met ontbijt en koffie beginnen.

image

Het heeft de hele nacht geregend en we hoopten op een droge dag. Niet dus! Hier lopen we net Palas de Rei uit en omdat ik in een tunnel sta kan ik deze foto maken.

image

Hier in Galicie zijn vele “horreo’s” te zien. Dit zijn opslagplaatsen voor mais en graan, zodat het kan drogen, zonder dat de muizen erbij kunnen. Het staat altijd op poten en onder het houten deel zijn grote platte stenen geplaatst. Deze staat in San Xulian.

image

Vandaag is het ook nu weer heuvelachtig. Geen grote stijgingen maar wel weer pittige kuitenbijters. De paden zijn vol met water en we moeten van links naar rechts manouvreren. Dit maakt de km (25,8!) nog zwaarder.

image

Na 7,2 km hebben we pauze in O Coto. Een bar met een grote buitenruimte, zodat je uit de wind beschut kunt zitten. Je gebruikt zoveel calorieen met wandelen in de bergen, dat je na bijna 2 uur wel wat lust.

image

Vlak voor Melide, bij Furelos passeren  we een oude brug. Nog steeds regent het en onze regenkleding biedt een goede bescherming.

image

image

Het kerkje van San Maria is van de 13e eeuw en heeft mooie fresco’s.

image

Het water stroomt overal de heuvels af en maakt van kleine waterstroompjes woeste waterpartijen. We kunnen er nog net passeren. Als het water 10 cm hoger staat zullen de pelgrims een omweg moeten maken. Ik maak gebruik van mijn stokken voor het evenwicht en geef er ook een aan Ellen.

image

Volgens het boekje zou er maar 1 heuvel zijn en dan denk je dat je er bent. Als blijkt dat er dan nog een komt vlak voordat je er bent, dan zijn die laatste km extra zwaar. De poncho van Ellen is toch niet zo sterk, maar biedt nog net voldoende bescherming…..

image

Om 16.15 uur komen we in Ribadelo aan, waar we slapen in herberg “Los Caminantes”. We hebben geluk… Een 8 persoonskamer wordt voor ons 4-en vrij gehouden. (€ 10 pp) En….we hebben een prive doucheruimte. Jazeker….een pelgrimshand is gauw gevuld!

image

Nu morgen 22 km naar O Pedrouzo en dan nog 20 naar Santiago. Het gaat ons vast lukken…

4 reacties op “Dag 13 camino francais Palas de Rei – Ribadiso

  1. Zo heren en dames dat is afzien in de regen, maar het eind is inzicht en daar doe je het voor
    klasse hoor … succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.