Dag 1Camino francais Leon – Villar de Mazarife

17 maart 2016
22,2 km
2 graden in de ochtend, 9 graden in de middag, bijna windstil.

We staan om 7 uur op en zijn om 7.30 uur de deur uit. De straten van Leon zijn net schoongemaakt en wij gaan op weg om een cafe te vinden om te ontbijten. Deze pelgrim heeft geen haast en zit hier al jaren.

image

Dit koperen beeld staat voor het Parador, een zeer luxe hotel, vroeger pelgrimsherberg.

image

Na het ontbijt ontmoeten we Ronnie uit Spijkenisse. Al van oktober op weg en op de vraag : waarom ben je camino gaan lopen, antwoord hij…..waarom niet. Hij wil van huis uit vertrekken en zoals de mensen al eeuwen dien….te voet.

image

Het landschap is licht glooiend. Mooi om te beginnen. Daar hou ik zo van….”de camino smile” hier nog op het verkeersbord en snel bij de wandelaars te zien.

image

Na het verlaten van de drukke stad Leon komen we over een pad, waar je alleen de vogels hoort een aangename stilte.

image

Hier aan de kant van de weg gaan we lunchen. En het is er echt niet te koud voor. In deze omgeving is het prachtig om zo een plekje in de natuur te vinden.

image

image

Om 14 uur komen we bij de herberg van Villar de Mazarife, albergue Jesus,  aan.   Een herberg waar ik eerder geweest ben. Voor de zomer een zwembad in de tuin.

image

En op de muur tekeningen van de pelgrims.

image

Prima gelopen Chris, Paul en Ellen. Ook op het laatste stuk ongeveer 5 km per uur. Zo goed als vlak. Maar we zijn blij dat we er zijn. Toch moe aan het einde van de eerste dag. Wat is er dan fijner dan met je benen omhoog een biertje en dit verslag schrijven..

Dadelijk nog even het dorp  in om boodschappen te doen voor morgen.Er zijn hier al ooievaars aan het broeden op de kerktoren. Dat gaan we zien!!

2 reacties op “Dag 1Camino francais Leon – Villar de Mazarife

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.