Dag 2 camino Finistere Augapeseda-Negreira

15 oktober 2015
10 km

We krijgen een spaans ontbijt, geroosterd brood met jam, van Juan, de gastheer van Casa Riamonte. Merel en Marianne gaan samen verder. Merel, omdat ze gewend was aan 25 km per dag, Marianne, omdat ze na deze wandeling alleen verder gaat vanaf Burgos naar Santiago en zo samen met Merel alvast kan wennen. We gaan jullie missen! Buen camino, spannend samen op weg…..

image

Ook wij gaan op pad vanaf de herberg Casa Riamonte.

image

De eerste forse stijging van de route: Alto Mar de Ovellas. Ook met mij gaat het goed. De vele oefeningen van de fysio hebben ervoor gezorgd dat mijn beenspieren sterk zijn. Iedere stap bewust goed zetten en zo komen we met kleine passen boven.

image

Dan hebben we na 2 uur wandelen wel een bocadille verdiend. Wat denk je van een broodje met gebakken ei voor maar €2,80. Een half stokbrood…. dat gaat er bij mij wel in.

image

image

Het is zo heerlijk! Een temperatuur van rond de 20 graden en dan een atrak blauwe lucht. Deze stempel is van Casa Pancho: nog 78 km naar Santiago.

image

Overal groeit hier de kool die wordt gebruikt voor Caldo Gallego. Een soep met die kool en bonen. Erg smakelijk. Deze hier was opgebonden bij de paal met de camino pijl.

image

Bij Ponte Maceira hebben we ruim de tijd genomen om van de natuur met waterval te genieten.

image

De route loopt veelal door het bos, of langs de landerijen.

image

Vandaag overnachten we in herberg San Jose. Voor €3 extra hebben we eigen slaapkamers. Dat hebben we er wel voor over.

image

4 reacties op “Dag 2 camino Finistere Augapeseda-Negreira

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.