Dag 5 Camino Primitivo Tineo – Borres

19 september 2015

We maken hier wilde plannen…… omdat alles zo vlot verloopt en iedereen in optima forma is, willen we de geplande drie volgende dagen in twee dagen afstappen.

Vandaag stappen we 18 km van Tineo naar Borres. We overnachten er in Albergue Santa Maria, een zeer eenvoudige albergue. Het blijft excellent wandelweer; koel in de morgen en warm vanaf de middag.

Omdat er in het dorpje nergens internet te vinden is en we u, beste lezer, op de hoogte willen houden van onze capriolen, moeten Wim en ik 6 km extra stappen om u toch te kunnen berichten.

Het is nog donker wanneer we vertrekkenOnze dames beslissen vandaag om alleen te stappen. Pas later begrijpen we waarom……:-) Ene zekere Georges Clooney (Sjors voor de vrienden) bleek de spelbreker te zijn (onze mannelijke charmes kunnen hier echt niet tegenop)!

Georges Clooney with friends

Er bleek nog een tweede reden te bestaan; schoenenwinkels onderweg!

 

Madreñas zijn hier de lokale klompen

 

De volgende twee dagen krijgen we twee koniginnenritten na elkaar; tweemaal 25 km naar respectievelijk Berducedo (de noordelijke Hospitales-route met een zware beklimming, gesloten bij slecht weer) en Castro!

Respect voor deze pelgrims!

2 reacties op “Dag 5 Camino Primitivo Tineo – Borres

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.