Dagwandeling van Den Bosch naar Haaren

15 augustus 2015

1e etappe pelgrimspad dat van Den Bosch naar Vise gaat

Om 10 uur verzamelen we bij het station van Den Bosch In totaal met 21 personen.

image

image

Mensen die komende week starten voor de camino Portugues, die in september de camino Primitivo gaan wandelen en mensen die in oktober van Santiago naar Finistere en Muxia gaan. Vragen over de rugzak, hoe draag je die en wat neem je mee. Heerlijk! Ik voel me weer op de camino!!!
En ook een aantal dames die elkaar op de camini hebben ontmoet en een reunie hadden georganiseerd. Mensen die aansluiten om kennis met me te maken en in 2016 een camino overwegen. Ook 4 mensen die nog wat willen trainen voor de beklimming van de Mont de Ventaux. Grote bewondering voor hen, omdat die nog maar kort geleden erg ziek zijn geweest en/of familie hebben die nog niet zo kang geleden zijn overleden. Dat je dan zo een stappen gaat zetten vraagt om respect.
We vertrekken langs de Dommel en gaan ter hoogte van het Essent gebouw onder en over bruggetjes om zo aan de andere kant richting Vught uit te komen. Een onbekend stukje Den Bosch.
image

image

Daarna verder langs de Dommel en over de nieuwe voetgangersbrug. We steken zo het spoor over en gaan langs het ford van de Isabella kazerne. Mooie kleine paadjes door het bos.
image
De rood/witte pelgrimsroute is niet zo goed te vinden en daarom had ik de wandeling voor dit stukje beschreven. Toch nog even moeten zoeken…..
image

Een stuk langs het Drongelens kanaal en daarna langs de Lunetten. Er zijn nog forten aanwezig, die in 1839 bescherming moesten bieden tegen een vijandige aanval van de belgen. Een mooi stuk natuur.
image

In de ochtend was het prachtig weer. Echt genieten. Bij restaurant de Ijzeren Man hadden we pauze. Met een strandbad, waar het erg druk kan zijn. Voor de zekerheid had ik gereserveerd, maar we hadden plek genoeg.
image

image

Daarna vertrokken we in de stromende regen richting Haaren. Boswegen en veel modderpaden. In een mum van tijd zijn de zandpaden een waterpad geworden.
image
Steeds vraag je je af….rechtdoor het water of links of rechts….ook door het water. En toch….mij maakt het niet uit. “Het is altijd weer” Het is heel gezellig en men wisselt camino ervaringen uit.
image

image

Vlak bij de Lafra hoeve schuilen we in een klein kapelletje. In een zakje mag je een wens achterlaten.
image

image

Om 16.15 uur komen we bijvde bushalte van ’t Eind uit. We moeten nog een klein half uur wachten ….dat komt goed uit. Een pannenkoeken restaurant er tegenover, waar we nog even een drankje nemen.
image

image

Een speciale aktie van het streekvervoer zorgt ervoor dat we met groepskaarten kunnen reizen. €10 voor 10 personen. Dat is een leuke afsluiting.
image

Bedankt medewandelaars, ik heb er erg van genoten.

3 reacties op “Dagwandeling van Den Bosch naar Haaren

  1. Een bijzondere wandeling met een zeker zo bijzonder gezelschap! En de regen namen we voor lief want het weer was maar bijzaak. Ik heb genoten van een dagje in Caminosfeer. Heerlijk!

  2. Voor mij de eerste keer, genoten van de wandeling de gesprekken onderweg en de gezelligheid binnen de groep, voor mij een bijzondere dag, inderdaad voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.