Dag 7 Ponte de Lima – Rubiaes

1 mei 2015

18,1 km Met een forse stijging over glibber keien naar Alto da Portela Grande is dit de zwaarste etappe van de camino portugues.

route 05 01

 

Vandaag ‘Feest van de Arbeid’, ook in Portugal, en… we hebben het geweten. Het was ‘arbeiden’ vandaag; de ganse dag een striemende regen en een zware beklimming van de ‘Alto da Portela Grande’ als scherprechter om de ware pelgrims van de anderen te onderscheiden. Idyllische wandelweggetjes werden omgetoverd in wilde bergriviertjes.
En we zijn nu aangekomen in Rubiães en hebben het dus gehaald! Iedereen is met glans geslaagd voor deze tussentijdse proef. We slapen in een kleine privé herberg ‘O Ninho’ met een schattig vrouwtje.

9 reacties op “Dag 7 Ponte de Lima – Rubiaes

  1. Dit weer voor mij heel herkenbaar tijdens mijn wandelingen. Dan is het extra heerlijk als je het eind van de wandeling die dag hebt gehaald. Nu nog drie dagen. Volhouden! Hopelijk krijg je nu beter weer.
    Liefs, Tineke

  2. Leuk om dit allemaal mee te kunnen maken via dit verslag! Dit was een hele pittige dag, begreep ik. Petje af voor jullie, pelgrims, en natuurlijk vooral voor jou, Wil!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.