Dag 1 camino del Norte op weg naar Luarca

20 mei 2015

Glorie ligt in de poging om een doel te bereiken, niet in het bereiken ervan. (M. Gandhi)

De camino del Norte start in Irun en vandaar is het meer dan 800 km naar Santiago de Compostela. De camino del Norte volgt vooral de noordkust.  Wij gaan starten in Luarca, 100 km ten westen van Gijon en 250 km vanaf Santiago. Vanaf Ribadeo gaat de camino del Norte landinwaarts naar het zuidwesten.

IMG_1348 plattegrond

We reizen deze keer vanaf Dusseldorf (Weeze). Daar is een rechtstreekse vlucht naar Santander. Het vliegtuig is om 10.10 vertrokken en dat betekent vertrekken vanaf het station Den Bosch om 6.40 uur. Ik (=Mieke) ga naar het station om de medewandelaars uit te zwaaien. Trees, Anna, Toiny en Anita waren er al en zo vertrekt de taxi zelfs voor de afgesproken tijd. Ze hebben er zin in!

05 20 vertrek vanaf station Den Bosch

 

In Weeze komt ook de 5e medewandelaar aan. Marina komt rechtstreeks naar Weeze. Voor haar even wat sneller omdat ze uit Belgie komt.

Onze gids, Jan Vermeulen, reist iets later vanaf Brussel (Charleroi) naar Santander, zodat de dames deze keer Jan opwachten in plaats van andersom. Samen zullen ze met een taxi naar Luarca gaan. Toch nog zo een 250 km. Een bevriende spanjaard heeft voor me een taxi gevonden met een redelijk tarief. Maar ook…..er is een ALSA bus die via Oviedo naar Luarca gaat. Dan ben je veel langer onderweg, maar reizen met de bus is in spanje zeer goedkoop.

Ik wens jullie allen een prachtige camino! Geniet van de mooie natuur, de stilte onderweg, de wandeling naar jezelf en van alles wat op je pad komt……BUEN CAMINO. Ik denk aan jullie en wandel met je mee.

In Luarca logeren we er in de plaatselijke albergue. We gaan vroeg onder wol zodat we morgen terug fit zijn voor onze eerste stapdag!

Een werk van barmhartigheid ziehier de pelgrimsgroep

 

De slaapzaal
Het havenstadje Luarca

1 reactie op “Dag 1 camino del Norte op weg naar Luarca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.